Rimac Neveran ensimmäinen asiakasyksilö toimitettiin – lähes 2000-heppaisen sähköauton onnellinen omistaja on Nico Rosberg

Nico Rosberg jäi F1-mestaruutensa jälkeen varsin nuorena eläkkeelle jo kohta kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on toiminut sähköautojen ja muiden tulevaisuuden liikkumismuotojen näkyvänä puolestapuhujana.

F1-maailmanmestari ehti tottua uransa aikana sen verran suorituskykyisiin laitteisiin, että miehen siviilisähköautoksikaan ei kelpaa ihan mikä tahansa peli. Niinpä mies tilasi maailman nopeimpien hyperautojen joukkoon kurkottavan Rimac Neveran, jota on kehitetty jo usean vuoden ajan. Ensimmäiset asiakasyksilöt piti toimittaa toissavuonna, mutta korona pilasi nämäkin suunnitelmat.

Nyt Neveran ensimmäinen asiakasauto on saatu vihdoinkin luovutettua Rosbergille, joka tuo Rimacille samalla myös mukavasti julkisuutta. Nico ei kuitenkaan saanut aivan ensimmäistä tuotantoyksilöä, koska se pysyy nykyään Bugatti Rimacina tunnetun valmistajan omassa kokoelmassa. Rimacin mukaan Rosberg päätyi varsin aggressiivisen oloisesti varusteltuun Neveraan, jota F1-mestari kutsuu itse täydeksi Batmobile-speksiksi.

Tämä tarkoittaa Stellar Black -ulkoväriä, jota täydentävät monet näkyvät hiilikuituosat, kiillotetut Vertexin vanteet sekä niiden takaa pilkottavat kiiltävän mustat jarrusatulat. Tumma teema jatkuu ohjaamossakin, joka on verhoiltu pääosin mustalla alcantaralla. Omistaja ei jää epäselväksi sisällä istuessakaan, koska autossa on Rosbergin nimellä ja nimikirjoituksella varustettu laatta sekä 001/150-merkintä. Se kertoo luonnollisesti, että kyseessä on ensimmäinen asiakasyksiö kaikkiaan 150 Neveran erästä.

Suosittelemme

Rimacin mukaan Rosberg on ollut firman matkassa mukana siitä lähtien, kun hän näki vielä C_Two-nimellä tunnetun konseptiversion vuonna 2018. Nicosta tuli yksi merkin ensimmäisistä asiakkaista, kun hän tapasi kroatialaisen hyperautovalmistajan perustaneen Mate Rimacin ensimmäistä kertaa ja ymmärsi omien sanojensa mukaan Neveran taustalla piilevän nerokkuuden. Innovatiivisen sähköteknologian, täysin tyhjästä tehdyn upouuden rakenteen sekä loistavien ajo-ominaisuuksien yhdistelmä on kuulemma juuri sitä, mitä Nico Rosberg on aina halunnut.

Toki myös äärimmäinen suorituskyky on hänelle tärkeää. Neveran 120 kWh:n akkupaketti ruokkii neljää sähkömoottoria, jotka tuottavat 1914 hevosvoiman kokonaistehon ja 2360 newtonmetrin väännön. Näillä eväillä 60 mailin tuntinopeus (96 km/h) saavutetaan vain 1,85 sekunnissa, ja varttimailikin sujuu lähes naurettavan nopeassa 8,582 sekunnin ajassa.

LähdeCarscoops

Lue lisää