Restomod-tyylisen Toyota Land Cruiserin penkit ovat kuin Porschesta – pellin alla murisee puolestaan GM-sukuinen 6,2-litraínen kasi

Vanhat Toyota Land Cruiserit olivat pitkään arkisia käyttöautoja, jotka sietivät lähes minkälaista käyttöä tahansa. Nyt monet niistäkin alkavat olla haluttuja keräilykappaleita, joita myös muokataan yksilöllisesti.

Tämän jutun auto on USA:n Pohjois-Carolinassa majaansa pitävän TLC4x4:n rakentama Land Cruiser FJ62 vuodelta 1988. Tämän sukupolven maasturi-Toyotoja nähtiin uutena myös Suomen teillä, mutta yhdenkään niistä pellin alla ei taatusti piillyt yhtä tymäkkää tekniikkaa. TLC4x4 on nimittäin sovittanut Land Cruiserin nokalle GM-sukuisen LS3-vapariveekasin, jonka iskutilavuus on muhkeat 6,2 litraa.

Kuva: TLC4x4

Pannun jatkeena palvelee 6L80-koodia totteleva automaattivaihteisto, ja pakokaasut poistuvat katalysaattoreilla sekä Magnaflow’n vaimentimilla varustetun kolmetuumaisen putkiston kautta, joka on tehty ruostumattomasta teräksestä. Hidastuvuuteenkin on panostettu DBA:n valmistamien uusien jarrulevyjen sekä satuloiden myötä. Tekniikan kokemat muutokset viimeistellään OME:n jousilla, Fox Racingin iskunvaimentimilla, ruostumattomasta teräksestä tehdyllä bensatankilla sekä alustan, rungon ja akselien pulverimaalauksella.

Kuva: TLC4x4

Koria koristaa puolestaan Porschen värikartasta inspiraationsa saanut Agate Grey -harmaa, ja maastokelpoisuuden varmistavat sivuhelmojen alta löytyvät ”rock slider” -putket. Autoon on lisäksi asennettu uudet ledivalot ja 17-tuumaiset Methodin vanteet BF Goodrichin maastorenkailla. Porsche-vaikutteita löytyy myös sisustasta, koska uudet penkit on verhoiltu Relicaten nahan ohella klassisten 911-mallien kaltaisella ruutukuvioisella kankaalla.

Kuva: TLC4x4

TLC4x4:n päivityksiin sisätilojen osalta kuuluvat myös uusi kattoverhoilu, räätälintyönä tehdyt mittarit ja keskelle kojelautaa sovitettu iso JVC:n tietoviihdenäyttö. Äänimaailmasta huolehtivat puolestaan Kickerin KS-sarjan kaiuttimet ja tehokas subbari.

Kuva: TLC4x4
Kuva: TLC4x4
Kuva: TLC4x4
LähdeCarscoops

Lue lisää