Renaultin toimitusjohtaja väläytteli tuotantomahdollisuuksia täyssähköiselle turboviitoselle – ongelmana on kuitenkin rahoitus

Pariisin tämänvuotinen autonäyttely kutistui varjoksi entisestään, mutta yhden näyttelyhallin kahdessa kerroksessa nähtiin sentään muutamia maailmanuutuuksia. Yksi show’n villeimmistä luomuksista oli varmasti Renaultin 5 Turbo 3E -konsepti, joka ei välttämättä jää pelkäksi autonäyttelyn vetonaulaksi.

Neljän vuosikymmenen takaisen keskimoottorisen turboviitosen perusmuotoja toistavalla tutkielmalla on monia faneja myös Renaultin organisaatiossa. Heistä nimekkäin on ranskalaismerkin toimitusjohtaja Luca de Meo, joka haluaisi kovasti tuoda äärimmäisyyksiin menevän täyssähköisen hot hatchin tuotantoon. Hän puhui aiheesta Pariisin näyttelyn yhteydessä kahdelle eri medialle, joten aivan tuulesta temmattu idea ei ilmeisesti ole.

5 Turbo 3E voisi kuulemma muuttua tuotantoautoksi, jos Renault saisi jostakin tarpeeksi rahoitusta projektin toteuttamiseen. De Meo kertoi tämän brittiläiselle Autocarille, ja samansuuntaisia kommentteja hän antoi myös Top Gearille. Renault on de Meon mukaan löytänyt teknisen keinon, jolla melko lähellä konseptia oleva auto voitaisiin tuoda tuotantoon. Siinä ei olisi turvakaaria tai muita tutkielman erikoishöysteitä, mutta sopiva lähtökohta Renaultilla kuulemma jo olisi.

Merkillä ei ole kuitenkaan tarpeeksi syviä taskuja, joten de Meo esitti ratkaisuksi jopa joukkorahoitusta. Se paljastui vain vitsiksi, mutta Renaultin pitäisi joka tapauksessa saada jostakin rahaa projektin toteuttamiseen. Täysin entusiastien ehdoilla kehitettyjen autojen tuotanto ei ole halpaa, ja myyntilukematkin voivat jäädä pieniksi. 5 Turbo 3E menisi takuuvarmasti tähän kategoriaan, mutta sillä voisi olla myös suuri arvo täyssähköisten Renaultien imagon kiillottajana.

Suosittelemme

Pariisin tutkielman korin muodot pohjautuvat alkuperäiseen turboviitoseen, kun taas Renaultilta lähiaikoina tulossa oleva tavallinen sähköviitonen on täysin uusi auto, vaikka designissa hyödynnetäänkin retroviittauksia. Olisikin mielenkiintoista nähdä, saisiko sähköinen turboviitonen säilyttää 1980-luvun designia edustavan kattolinjansa ja muut perusmuotonsa. Ajovalojen paikalle sovitetut GoProt ja muu konseptihöttö saisi tietysti lähtöpassit, mutta tutkielman kaltaisella 280-kilowattisella ja 700-newtonisella voimalinjalla varustettu takavetoinen ajajan auto voisi tuoda sähköautot myös hot hatch -entusiastien sydämiin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat