Renault julkaisi tiiserikuvia uudesta sähkö-Meganesta – lähellä konseptiautoa oleva tuotantomalli tulee myyntiin ensi vuonna

Renault Megane on taistellut kompaktiluokan ostajien sieluista jo vuodesta 1996 lähtien. Nykyinen neljännen sukupolven malli ei ole kuitenkaan yltänyt enää edeltäjiensä myyntilukemiin, mihin voidaan hakea syitä esimerkiksi crossoverien jatkuvasti kasvavasta suosiosta perinteisten hatchbackien kustannuksella.

Niinpä Renault esitteli viime syksynä tutkielman crossover-mallisesta Meganesta, joka oli myös täyssähköinen automaailman toisen vahvan trendin mukaisesti. Renaultin toimitusjohtaja Luca De Meo lupaili heti Megane eVision -konseptin lanseerauksen jälkeen, että perässä seuraava tuotantomalli olisi noin 95-prosenttisesti konseptin kaltainen. Julkisuuteen putkahtaneet salavalokuvat uutuuden naamioiduista prototyypeistä ovatkin vahvistaneet, että ainakin perusmuotojen osalta tästä lupauksesta aiotaan pitää kiinni.

Nyt ranskalaismerkki julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat uutuudestaan. Ulkokuoren osalta salaisuuden verhoa raotettiin vasta auton peräpäästä, joka vaikuttaisi seuraavan peruslinjojensa osalta konseptin jalanjäljillä. Tutkielman takavalojen villin näköiset ledikuviot ovat saaneet kuitenkin väistyä tavanomaisemman nauhan tieltä, ja Renaultin tuoreen logon ympäriltäkään ei enää löydy valaistusta. Suurin ero nykymalliin on crossover-statuksen mukainen korkeampi kori, mutta sitä ei perän lähikuvasta pysty vielä erottamaan.

Sisusta noudattaa puolestaan monesta muustakin sähköautosta tuttua minimalistisen modernia linjaa, eli keskellä kojelautaa komeilee iso kosketusnäyttö ja toinen ruutu hoitaa mittariston virkaa. Keskinäyttö on Renaultin muiden viime aikojen mallien tapaan pystysuunnassa, ja sen alareunasta näyttäisi löytyvän muutama perinteinen nappikin tärkeimpien toimintojen käyttöä helpottamassa. Ruudun alle on puolestaan sovitettu älypuhelimen säilytys- ja todennäköisesti myös latauspaikka. Keskikonsolista löytyy erikokoisia säilytyslokeroita, ja verhoilua on piristetty kullankeltaisilla kontrastitikkauksilla.

Renault kertoi, että Megane E-Tech Electric -nimen saava uutuus esitellään koko komeudessaan vielä tämän vuoden aikana, mutta myynti starttaa ensi vuoden puolella. Auto tehdään yhdessä Nissanin kanssa kehitetyn CMF-EV-pohjalevyn varaan, joka löytyy myös uuden Nissan Ariyan alta. Voimansiirron osalta tämä tarkoittaa etuvetoisia perusmalleja, mutta nelivetokin saattaa löytää tiensä huippuversioihin. Sähköautoilla on tärkeä rooli Renaultin tulevaisuudensuunnitelmissa, koska vuoteen 2030 mennessä jo 90 prosenttia ranskalaismerkin myynnistä pitäisi tulla sähköautoista.LähdeMotor1
Turo Leppänen
Turo Leppänen on ansioitunut autotoimittajamme, jonka pintaa syvemmälle meneviä kirjoituksia olemme saaneet lukea aiemmin Jokamies-verkkolehdessä ja muissa tunnetuissa alan julkaisuissa. Vapaa-ajalla Turo pitää huolta perheestään, yli tuhannen pienoisauton kokoelmastaan, sekä avokattoisesta saksalaisvalmisteisesta harrasteautostaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.