Renault Group esittelee Münchenissä uuden sähkösedanin – autoa ei kuitenkaan voi ostaa

Mobilize-nimi ei taida sanoa useimmille autoalaa seuraavillekaan yhtään mitään. Se on Renault Groupin yhteiskäyttö- ja kyytipalveluihin panostava sähköbrändi, joka lanseerattiin äskettäin.

Tammikuussa Mobilize esitteli pelkästään konseptiksi jääneen EZ-1-kaupunkiauton, ja nyt vuorossa on brändin ensimmäinen tuotantomalli. Se on täyssähköinen Mobilize Limo, joka nähdään ensi viikolla avautuvassa Münchenin autonäyttelyssä. Hieman crossover-henkinen sedan näyttää kumman tutulta, mihin on looginen selityksensä.

Auto on nimittäin esitelty jo vajaa vuosi sitten Kiinassa JMEV GSE -nimellä. Renault on joint venturena toimivan JMEV:n osaomistaja, joten sähköinen sedan on tätä kautta saatu näppärästi uusiokäyttöön vanhalla mantereella. Kiinalaistausta näkyy Limon designissakin, joka yhdistelee klassisia piirteitä futuristisiin elementteihin erityisesti auton keulassa ja valoumpioissa. Kokonaisuus vaikuttaa modernilta, mutta sen varaan on hankala rakentaa helposti tunnistettavaa brändi-identiteettiä.

Sisustakin voisi olla käytännössä mistä tahansa nykyautosta. 10,25-tuumaista digimittaristoa täydentää 12,3-tuumainen keskinäyttö, jota käytetään luonnollisesti kosketuksen välityksellä. Fiilistä kohottaa tunnelmavalaistus, ja samaan pyritään myös ohjaamon hiilikuitu- sekä metallikoristeilla. Penkeissä on hyödynnetty puolestaan helposti puhdistettavaa keinonahkaa, joka on valittu Limon käyttötarkoitusta silmälläpitäen.

Suosittelemme

Vajaan 4,7 metrin pituinen sähkösedan on suunniteltu erityisesti taksiksi sekä vuokra- ja yrityskäyttöön, eli yksityishenkilöt eivät voi ostaa autoa. Värivalikoimakin on rajattu tätä silmälläpitäen metallimustaan ja -harmaaseen sekä kiiltävän valkoiseen. Sisätiloissa on panostettu erityisesti takamatkustajien viihtyvyyteen. Sisään on helppo kulkea reilusti avautuvien takaovien ansiosta, ja takaistuimen polvitila on kuulemma 288 milliä. Tuhdolle sopii kolme henkeä, joiden viihtyvyyttä kohentaa esimerkiksi keskitunneliin sovitettu jäähdytetty säilytyslokero. Sedan-mallisen takakontin vetoisuus on puolestaan 411 litraa.

Voimanlähteenä palvelee 150 hevosvoimaa ja 220 newtonmetriä tuottava sähkömoottori, joka kiihdyttää Limon hieman alle 10 sekunnissa nollasta sataan. Huippunopeus on puolestaan rajattu 140 km/h:n lukemaan. Ajomoodit ovat Eco, Normal ja Sport. 60 kWh:n akku mahdollistaa WLTP-standardin mukaisen 450 kilometrin toimintasäteen, ja pikalaturilla saadaan 40 minuutissa noin 240 kilometrin verran toimintamatkaa.

Münchenissä tapahtuvan esittelyn jälkeen 40 autoa pääsee tosielämän koekäyttöön Euroopan kaduille. Ensi vuoden puolestavälistä alkaen Mobilize tarjoaa ammattikuskeille suunnattua tilauspalvelua, joka sisältää Limon ja kaikki tarvittavat oheispalvelut kiinteällä kuukausimaksulla. Mobilize laskee kyytipalveluiden kasvun varaan, koska niiden markkinoiden pitäisi nousta Euroopassa nykyisestä 28 miljardista eurosta peräti 50 miljardiin vuoteen 2030 mennessä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat