Renault Espacekin muuttui SUV:ksi – tila-autojen pioneeri on nyt Australin pidennetty seitsemänpaikkainen versio

Renault Espacen muuttuminen täysiveriseksi SUV:ksi on ollut jo pitkään tiedossa ranskalaismerkin julkaisemien tiiserikuvien perusteella. Nyt Austral-katumaasturin pidennettynä versiona toimiva uusin Espace tuotiin vihdoinkin julkisuuteen.

Jo edellinen Espace sisälsi crossover-maisia piirteitä, mutta auto oli vielä kokonaan oma mallinsa. Uusin Espace on sen sijaan peräpäänsä ja akselivälinsä osalta venytetty Austral, joka tarjoaa paikat haluttaessa seitsemälle henkilölle. Tästä huolimatta uutuus on edellistä Espacea lyhyempi, mutta jalkatiloja mainostetaan luokkansa parhaiksi. Osuutensa asiaan on myös Australia pystymmällä perällä, ja auton pituus on reilut 4,7 metriä.

Kuva: Renault

Akseliväli on puolestaan hieman yli 2,7 metriä, eli 212 milliä Australia suuremmasta pituudesta 69 menee akselivälin ja 142 milliä pidemmän peräylityksen kontolle. Uutta Espacea saa kolmena eri varustetasona, jotka ovat lähtötason Techno, luksushenkinen Iconic ja sporttisempi Esprit Alpine. Varusteista riippuen Espacen paino on 1587-1698 kiloa, eli 215 kiloa vähemmän kuin edeltäjässä. Saatavilla ovat sekä viisi- että seitsemänpaikkaiset versiot samaan hintaan. Keskirivin penkkejä voi siirtää pituussuunnassa 220 millin verran, ja seitsemänpaikkaisena auton tavaratila on pienimmillään 159 litraa.

Kuva: Renault

Kolmannen penkkirivin voi kuitenkin taittaa alas, jolloin kontin vetoisuus on 477-677 litraa keskirivin penkkien asennosta riippuen. Kaikki penkit kaatamalla seitsemänpaikkaiseen malliin syntyy parhaimmillaan 1714 litran tila, ja viisipaikkainen versio pistää vielä paremmaksi 1818 litran lukeman myötä. Jälkimmäisen tavaratilan perusvetoisuus on puolestaan 581-777 litraa.

Kuva: Renault

Ohjaamon etuosa kojelautoineen on identtinen Australin kanssa, eli digitaalimittaristo on 12,3-tuumainen ja tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö 12-tuumainen. Espaceen on sovitettu yhteensä kuusi USB-C-porttia, ja tila-autoperinteiden mukaisesti autossa on 39 litran verran säilytystilaa ohjaamossa. Lisää valoa tulee puolestaan lisävarustelistalta löytyvästä panoraamakatosta, jonka pituus on yli 1,3 metriä.

Kuva: Renault

Voimanlähdepuolella ei tule valinnanvaikeutta, koska tarjolla on vain yksi vaihtoehto. Se on itselataavaksi mainostettu hybridi, joka koostuu 1,2-litraisesta turboahdetusta kolmipytystä, sähkömoottorista, starttigeneraattorista ja 2 kWh:n litiumioniakusta. Australin huippuversion tavoin Espace E-Techissä on 200 hevosvoimaa ja 205 newtonmetriä, jotka välitetään etupyörille automaattivaihteiston kautta. Nollasta sataan -kiihdytys sujuu 8,8 sekunnissa, ja huippunopeudeksi kerrotaan 175 km/h.

Suosittelemme

Kuva: Renault

Taloudellisuus on kohentunut ainakin paperilla edelliseen Espaceen verrattuna, jota sai bensa- ja dieselkoneilla. Renault kertoo uutuuden keskikulutukseksi 4,6 litraa satasella ja hiilidioksidipäästöiksi 104 grammaa kilometriä kohti. Toimintamatka on puolestaan parhaimmillaan 1100 kilometriä, eli ainakin tässä suhteessa sähköautoilla riittää vielä kirittävää. Espanjan Palencian tehtaalla valmistettavan uuden Espacen hinnat on luvattu kertoa myöhemmin, mutta tilauksia pääsee ainakin joissakin maissa tekemään vielä tämän kevään aikana.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat