Renault Espace luopuu juuristaan – tila-autojen pioneeri on jatkossa pidennetty katumaasturi

Renault Espace toimi tila-autojen pioneerina Euroopassa, kun auto tuli markkinoille jo vuonna 1984. Tällä konseptilla mentiin 2010-luvulle saakka, jolloin tila-autot alkoivat jäädä entistä pahemmin erilaisten crossovereiden ja katumaasturien jalkoihin.

Niinpä syksyllä 2014 esitelty Espacen viides sukupolvi sai jo crossover-maisia piirteitä, vaikka pohjimmiltaan kyse oli edelleen tila-autosta. Nyt Espacen on aika uudistua jälleen, ja tällä kertaa perinteisen tila-auton konseptista ei jää enää mitään jäljelle. Renaultin julkaisemien tiiserikuvien perusteella seuraava Espace on nimittäin takapäästään venytetty Austral-katumaasturi.

Kuva: Renault

Autojen muodot vaikuttaisivat olevan identtiset Espacen pidempää perää lukuun ottamatta, ja myös takalasi on Australia pystymmässä kulmassa. Tiiserikuvan perusteella uudessa Espacessa on erottuvat takalokasuojien pullistukset, ja myös D-pilari on leveämmän oloinen kuin Australissa. Lisäksi takavalot ulottuvat lähes takaluukun keskellä olevaan Renaultin logoon asti.

Renault on jo vahvistanut uuden Espacen pituudeksi 4,72 metriä, eli auto on pidemmästä nokastaan huolimatta 14 senttiä edeltäjäänsä lyhyempi. Australiin verrattuna pituus on kuitenkin venähtänyt 21 sentillä, ja ohjaamo on kuulemma leveämpi kuin edellissukupolven Espacessa. Autoa saa sekä viisi- että seitsemänpaikkaisena, ja kojelaudasta löytyy todennäköisesti Renaultin OpenR:ksi nimeämä ratkaisu. Se koostuu 12,3-tuumaisesta digimittaristosta, 12-tuumaisesta tietoviihdejärjestelmän ruudusta sekä 9,3-tuumaisesta heijastusnäytöstä.

Kuva: Renault

Uuden Espacen moottorivalikoima lienee identtinen Australin kanssa, eli tarjolla on sekä mietoja että täyshybridejä 200 hevosvoimaan saakka. Vetävät pyörät ovat aina edessä, ja vaihteistona palvelee automaatti ainakin suurimmassa osassa versioista. Renault on kertonut esittelevänsä uuden Espacen koko komeudessaan alkukevään aikana, mikä tarkoittaa ranskalaismedioiden tietojen mukaan maaliskuuta.

Kuva: Renault
Kuva: Renault
LähdeCarscoops

Lue lisää