Renault Espace luopuu juuristaan – tila-autojen pioneeri on jatkossa pidennetty katumaasturi

Renault Espace toimi tila-autojen pioneerina Euroopassa, kun auto tuli markkinoille jo vuonna 1984. Tällä konseptilla mentiin 2010-luvulle saakka, jolloin tila-autot alkoivat jäädä entistä pahemmin erilaisten crossovereiden ja katumaasturien jalkoihin.

Niinpä syksyllä 2014 esitelty Espacen viides sukupolvi sai jo crossover-maisia piirteitä, vaikka pohjimmiltaan kyse oli edelleen tila-autosta. Nyt Espacen on aika uudistua jälleen, ja tällä kertaa perinteisen tila-auton konseptista ei jää enää mitään jäljelle. Renaultin julkaisemien tiiserikuvien perusteella seuraava Espace on nimittäin takapäästään venytetty Austral-katumaasturi.

Kuva: Renault

Autojen muodot vaikuttaisivat olevan identtiset Espacen pidempää perää lukuun ottamatta, ja myös takalasi on Australia pystymmässä kulmassa. Tiiserikuvan perusteella uudessa Espacessa on erottuvat takalokasuojien pullistukset, ja myös D-pilari on leveämmän oloinen kuin Australissa. Lisäksi takavalot ulottuvat lähes takaluukun keskellä olevaan Renaultin logoon asti.

Renault on jo vahvistanut uuden Espacen pituudeksi 4,72 metriä, eli auto on pidemmästä nokastaan huolimatta 14 senttiä edeltäjäänsä lyhyempi. Australiin verrattuna pituus on kuitenkin venähtänyt 21 sentillä, ja ohjaamo on kuulemma leveämpi kuin edellissukupolven Espacessa. Autoa saa sekä viisi- että seitsemänpaikkaisena, ja kojelaudasta löytyy todennäköisesti Renaultin OpenR:ksi nimeämä ratkaisu. Se koostuu 12,3-tuumaisesta digimittaristosta, 12-tuumaisesta tietoviihdejärjestelmän ruudusta sekä 9,3-tuumaisesta heijastusnäytöstä.

Kuva: Renault

Uuden Espacen moottorivalikoima lienee identtinen Australin kanssa, eli tarjolla on sekä mietoja että täyshybridejä 200 hevosvoimaan saakka. Vetävät pyörät ovat aina edessä, ja vaihteistona palvelee automaatti ainakin suurimmassa osassa versioista. Renault on kertonut esittelevänsä uuden Espacen koko komeudessaan alkukevään aikana, mikä tarkoittaa ranskalaismedioiden tietojen mukaan maaliskuuta.

Kuva: Renault
Kuva: Renault
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat