Ranskan poliisilla on tyyliä – kaahareiden nappaamisessa käytetään nyt Alpine A110:iä

Ranskan poliisivoimilla on ollut historiansa aikana käytössään myös varsin eksoottista kalustoa. Liian raskasjalkaisten autoilijoiden nappaamisessa on hyödynnetty esimerkiksi Alpinen urheiluautoja jo 1960-luvulla, ja nyt nämä perinteet saavat hienosti jatkoa.

Gallialaiset lainvartijat pääsivät alkuperäisen Alpine A110:n puikkoihin vuosina 1966-1973, ja seuraavien 14 vuoden ajan oli kulmikkaamman A310:n vuoro. Viimeisen vuosikymmenen ajan on puolestaan turvauduttu etuvetoiseen Renault Megane RS:ään, kun on tullut tarve päästä kerkeiden kriminaalien kannoille. Seuraajaa Meganelle alettiin etsiä viime kesäkuussa, jolloin Ranskan sisäministeriö kilpailutti seuraavan nopean auton hankinnan.

Valinta osui jälleen Renaultiin, mikä ei ole suuri yllätys. Ranskan valtio omistaa nimittäin edelleen merkistä reilun 15 prosentin osuuden. Mallin suhteen palattiin kuitenkin juurille, eli lainvartijoiden ”nopean toiminnan” joukot pääsevät jälleen Alpine A110:n ratin taakse. Tekniikka on kehittynyt huimasti viimeisten 50 vuoden aikana, mutta ulkonäöltään ja luonteeltaan uusikin A110 on hyvin lähellä klassista esikuvaansa.

Tilaus koski kaikkiaan 26 autoa, jotka toimitetaan poliisivoimille seuraavien neljän vuoden aikana. Kaksi ensimmäistä yksilöä on jo luovutettu lainvartijoille. Klassisen tyylikästä sinistä ulkoväriä on täydennetty valkoisilla raidoilla sekä Gendarmerie-teksteillä, ja katolta löytyy pieni hälytysvilkkukin. Keulan ja perän punakeltaisia raitoja on sen sijaan paha kehua tyylikkäiksi, mutta erottuvuus on nykyään tärkeää nopeasti liikkuvassa poliisiautossa.

Suosittelemme

Alpineita käytetään lähinnä moottoriteiden kovavauhtisissa kiinniottotilanteissa. Lisäksi kahta yksilöä hyödynnetään poliisien koulutuksessa. Ketterä A110 olisi ehkä enemmän omimmillaan syheröisillä serpentiiniteillä, mutta riittää keskimoottorisportissa potkua moottoriteiden suorillakin. Alpinen 1,8-litrainen turbonelonen tuottaa 252 hevosvoimaa ja 320 newtonmetriä, jotka kiidättävät kevyen auton vain 4,5 sekunnissa nollasta sataan ja 250 km/h:n huippunopeuteen.

A110:iä käytetään vuoteen 2025 saakka. Sen jälkeen nopean ajon poliisiauton saappaisiin astuu todennäköisesti jokin Alpinen tulevista täyssähköisistä malleista. Yksi niistä on A110:n seuraajaksi lanseerattava urheiluauto, jota kehitetään yhdessä Lotuksen kanssa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat