Ralliherkkua tarjolla – tällä Subaru Imprezalla ovat ajaneet Ari Vatanen, Colin McRae ja Richard Burns

Subaru esitteli juuri uuden WRX:n, jota ei valitettavasti enää käytetä ralliauton lähtökohtana. 1990-luvulla kaikki oli toisin, jolloin Imprezan ja koko merkin maine rakentui vahvasti rallin tehdaskilpurien varaan.

Ensimmäisen sukupolven Impreza esiteltiin vuonna 1992, ja auto pääsi rallipoluillakin tositoimiin heti seuraavana vuonna. Isomman Legacyn korvanneella Imprezalla ajettiin luonnollisesti myös vuoden 1993 Jyväskylän Suurajoissa, jolloin ratin taakse istahti tuolloin jo 41-vuotias Ari Vatanen. Ikä ei vielä Vatasta painanut, ja niinpä tulokseksi saatiin komeasti yleiskilpailun kakkossija. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun Imprezalla napattiin pisteitä ja yllettiin palkintosijalle rallin MM-sarjassa.

Vatasen kilpuri 28 vuoden takaa tulee reilun viikon päästä tarjolle Artcurialin Ranskassa järjestämään huutokauppaan, jossa auton hinnan odotetaan nousevan 450 000 – 650 000 euron tasolle. Alustanumerolla 93.004 varustettu yksilö jatkoi kilpailu-uraansa myös vuoden 1993 Suomen rallin jälkeen. Kaudella 1994 juuri tätä autoa puikotti Colin McRae Portugalin MM-rallissa, jossa saldoksi tuli kuitenkin keskeytys ohjauslaitteista alkunsa saaneen tulipalon jälkeen.

Tämän jälkeen vuorossa oli McRaen maanmies Richard Burns, joka kisasi Imprezalla Indonesian ja Uuden-Seelannin ralleissa. Nekin päättyivät valitettavasti keskeytyksiin, mutta auto nousi myöhemmin vielä voittojen tielle. Impreza päätyi Subarun tahdastallilta Australiaan, jossa se voitti maan rallimestaruussarjan kolme kertaa peräjälkeen vuosina 1996-1998. Vaikka auto on nähnyt reilusti rankkaa kilpailukäyttöä, kori on edelleen alkuperäinen vuodelta 1993 ja Subaru on tänäkin päivänä aikansa A-ryhmän luokitteluvaatimusten mukaisessa kunnossa.

Suosittelemme

On mielenkiintoista nähdä, saavutetaanko autolle arvioitu ennakkohinta vai ylittyykö se jopa huutokaupassa. Imprezan rallimaineesta asian ei pitäisi ainakaan olla kiinni, koska Subaru ylsi rallin MM-sarjassa Ari Vatasen aikojen jälkeen kolmeen peräkkäiseen merkkimestaruuteen vuosina 1995-1997 ja lukuisille palkintosijoille tämän jälkeenkin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat