Pyhimyksen paluu – hiilikuitukorinen ja lähes 420-heppainen Volvo P1800 Cyan maksaa melkein puoli miljoonaa euroa

Kerroimme muutama viikko sitten mystisestä naamioteipatusta Pyhimys-Volvosta, jota oli ilmiselvästi modernisoitu. Nettiin putkahtaneiden salavalokuvien perusteella autoa ehdittiin epäillä jo sähkötoimiseksi, mutta asia ei ollutkaan näin.

Nyt julkisuuteen koko komeudessaan tuotu luomus on nimetty Volvo P1800 Cyaniksi, eli modernisoidun klassikon taustalla vaikuttaa Volvon omistavan Geely Groupin virallinen kilpailuosasto Cyan Racing. Se on voittanut kolmeen kertaan World Touring Car Championship -ratasarjan mestaruuden, joten tältä osin referenssit ovat ainakin kunnossa.

Alkuperäisen P1800:n pohjalta tehty moderni tulkinta ei jää yksittäiskappaleeksi, vaan rajoitetun tuotannon kerrotaan alkavan vielä tämän vuoden aikana. Auton paino on onnistuttu pitämään vain 990 kilossa, joten pellin alla murisevalla kaksilitraisella turbonelosella on kevyt kuorma kuljetettavanaan. Teho-painosuhde on kunnossa, koska pannu tuottaa 419 hevosvoiman huipputehon ja 455 newtonmetrin maksimiväännön. Ne välitetään takapyörille Holingerin valmistaman dog leg -tyyppisen viisipykäläisen manuaalin kautta.

Kuten ulkonäkö kertoo, Pyhimyksen alkuperäisiä linjoja on muokattu kattavasti isompien pyörien ja leveämmän raidevälin sovittamiseksi auton alle. Ohjaamon paikkaakin on siirretty hieman, ja restomod-tyylisen luomuksen kori on itse asiassa leivottu hiilikuidusta. Alustakin on suunniteltu kattavasti uusiksi, ja sitä on vahvistettu hiilikuidun ohella suurlujuusteräksellä.

Suosittelemme

Tähän on lähdetty tarkan ajotuntuman takaamiseksi, koska 1960-luvun auton kori ei ole vääntöjäykkyydeltään lähelläkään nykytasoa. Cyan Racing on laittanut myös jousituksen täysin uusiksi, ja niinpä Pyhimys-Volvon alkuperäinen jäykkä taka-akseli on enää pelkkä muisto. Sekä edessä että takana on siirrytty päällekkäisiin kolmiotukivarsiin, ja pidosta huolehtii vääntöä ohjaava lukkoperä.

Moottorin lähtökohtana on puolestaan käytetty Volvo S60 TC1 -rata-auton myllyä, ja niinpä punaviiva tulee vastaan vasta 7700 kierroksen kohdalla ahtamisesta huolimatta. Cyan Racing lupaa myös, että voimanlähteen teho ja vääntö kehittyvät hyvin lineaarisesti vaparikoneen tavoin. Auton tuotantomäärää ei vielä kerrota, mutta lukema jää kaiken todennäköisyyden perusteella hyvin pieneksi. Siihen vaikuttaa hintakin, joka on puolen miljoonan dollarin, eli yli 420 000 euron luokkaa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat