Putinin uusi limo läpäisi törmäystestit – panssaroitu luksusauto tuodaan pian julkisuuteen

Vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin on korostanut kotimaansa mahtavuutta lähes joka käänteessä, hän on kuitenkin joutunut tyytymään ulkomaiseen kyytiin. Putinin virka-autona on nimittäin toiminut panssaroitu Mercedes-Benz S 600 Pullman, mutta tämä muuttuu pian. Venäjän ylintä johtoa varten on kehitetty jo muutaman vuoden ajan kotimaista limusiinia, jonka luomisessa on kuitenkin käytetty mm. Porschen suunnitteluapua.

Cortegeksi tai Kortezhiksi nimetty projekti on edennyt jo loppuvaiheeseensa, ja autolle on nyt tehty myös törmäystestit. Venäjän teollisuus- ja kauppaministerinä toimiva Denis Manturov kertoi Russia Today -julkaisulle, että niiden tulokset olivat lupaavat. Niinpä uuden presidentillisen limusiinin ensimmäiset testiyksilöt pystytään luovuttamaan aikataulun mukaisesti vielä tämän kuun aikana.

Jälleen kerran uudelle jatkokaudelle valitun Putinin virkaanastujaiset järjestetään toukokuun 7. päivä, ja ne tarjoaisivat mainion tilaisuuden tuoda upouusi limusiini julkisuuteen. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti tehdä, mutta Manturov toivoo kuitenkin, että Putin alkaa käyttää uutta edustusautoaan mahdollisimman pian. Hän päässee joka tapauksessa tutustumaan siihen ennen suurta yleisöä, koska uutuuden virallinen ensiesittely tapahtuu elokuussa järjestettävässä Moskovan kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Auton tekniikasta ei tiedetä vielä kovin paljon, mutta ulkonäöstä on jo saatu hyvä käsitys videoiden ja piirroskuvien avulla. Edustuslimusiinin muotoilu yhdistää Rolls-Royce-maisia piirteitä itäisiin perinteisiin, jotka ovat tuttuja mm. menneiden vuosikymmenten mittaan käytetyistä ZIL:eistä. Sedanin lisäksi suunnitteilla on myös korkeampi crossover, ja tulossa saattaa olla jopa presidentillinen tila-auto.

Suosittelemme

Limossa riittää luksusta, jonka pitäisi kelvata Putinillekin. Julkisuuteen jo aiemmin vuotaneet kuvat ovat paljastaneet nahalla vuoratun ohjaamon, jota on höystetty puupaneeleilla ja metallikoristeilla. Takaosastolla on neljä erillisistuinta, jotka on sijoitettu kahteen riviin toisiaan vastakkain. Herrasväki ei kuitenkaan joudu liian läheiseen kontaktiin vieressä istuvan kanssa, koska penkkien välissä kulkee täyspitkä keskikonsoli. Jäämme odottelemaan, milloin Putin bongataan ensimmäistä kertaa uutuuden kyydissä.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat