Porschen urheiluautotkin sähköistyvät – 718 Caymanin ja Boxsterin seuraavassa sukupolvessa luovutaan kokonaan polttomoottoreista

Porsche on pohtinut pitkään urheiluautovalikoimansa aloitusmallien tulevaisuutta. 718 Caymanin ja Boxsterin seuraajiin on hahmoteltu niin polttomoottoreita kuin sähköisiä voimanlähteitäkin, mutta nyt ratkaisu on kuulemma löytynyt.

Porsche epäili aluksi, että sähkötekniikkaan siirtyminen muuttaisi hauskasta ajettavuudestaan tunnettujen keskimoottorisporttien luonnetta liiaksi. Periaatetason haasteet on ilmeisesti selätetty, koska amerikkalaisen Car and Driverin tietojen mukaan 718-mallisarja muuttuu täyssähköiseksi kolmen vuoden kuluttua tapahtuvan sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Autojen ulkonäöstäkin on jo saatu esimakua Münchenin autonäyttelyssä muutama viikko sitten esitellyn konseptin myötä.

Kilpa-autoksi verhottu Mission R -tutkielma on amerikkalaisjulkaisun lähteiden mukaan jo hyvin lähellä coupé-korisen 718 Caymanin seuraajaa, kun konseptiautosta riisuu pois ylimääräiset spoilerit ja levikkeet. Vaikka periaatepäätös sporttimallien tulevaisuudesta on jo tehty, käytännön toteutuksessa riittää vielä puuhaa. Porsche ei halua autoista liian painavia, ja niinpä tavoitteeksi on asetettu alle 1700 kilon massa.

Tämän saavuttamiseksi autoja varten kehitetään lyhyempi versio sähköautokäyttöön tarkoitetusta PPE-perusrakenteesta, minkä pitäisi kompensoida akkujen painoa. Perusversiot liikkuvat yhden sähkömoottorin voimin ja ovat nykymallin tavoin takavetoisia, mutta sähkötekniikka mahdollistaa myös kahden moottorin avulla toteutetut nelivetoversiot ensimmäistä kertaa 718:n historiassa. Niiden teholukemien pitäisi liikkua jo 911:n tasolla.

Suosittelemme

Toimintasäteeksi saksalaismerkki kaavailee vähintään 400 kilometriä. Avomalliseen Boxsteriin tulee edelleen kangaskatto ja umpikoriseen Caymaniin sporttisen viisto perä, mutta keulan ilme muuttuu täysin nykymalleihin verrattuna. Litteiden etuvalojen design lainataan Taycanista, ja autot näyttävät paljon edeltäjiään leveämmiltä. Muodoilla halutaan luoda myös pesäeroa ikoniseen 911:een, jonka polttomoottori aiotaan säilyttää 2030-luvun puolelle.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat