Porsche Taycanilla tehtiin uusi ennätys – sähköautolla käytiin 14 maassa 24 tunnin aikana

Monilla on edelleen sähköautojen todellisiin toimintamatkoihin liittyvät pelkonsa. Niitä hälventääkseen brittiläisen What Car? -julkaisun toimittajat Neil Winn ja Doug Revolta päättivät tehdä Porsche Taycanilla oikein kunnon Euroopan turneen vuorokauden aikana.

Tavoitteena oli tehdä uusi ennätys sen suhteen, kuinka monessa maassa sähköautolla ehtii käydä 24 tunnissa. Kaksikko vieraili lopulta kaikkiaan 14 maassa, mikä ylitti heidän omatkin odotuksensa. Yleisillä teillä tehtyä suoritusta ei saatu valitettavasti vahvistettua virallisesti, mutta Winnin ja Revoltan itse tekemien tutkimusten perusteella kukaan muu ei ole yltänyt vielä samaan.

Miehet tiesivät jo ennen matkaan lähtöä, että kaiken pitää sujua täydellisesti, jotta tavoitteeksi asetetut 13 maata saadaan käytyä läpi vuorokauden aikana. Lopulta kaksikko oli niin paljon aikataulua edellä, että neljästoistakin maa mahtui vielä samaan reissuun. Suoritusvälineenä palveli isolla akulla varustettu Porsche Taycan Performance Battery Plus, ja maantieteellinen kohde oli vähemmän yllättäen keskisessä Euroopassa.

Matkaan lähdettiin Hollannista, josta reitti jatkui Belgiaan, Luxemburgiin, Ranskaan, Saksaan, Sveitsiin, Liechtensteiniin, Italiaan, Itävaltaan, Sloveniaan, Unkariin, Bosniaan ja lopulta vielä Serbiaan. Toimittajat taittoivat Taycanilla yhteensä 1930 kilometriä, ja liikkeellä ollessa keskinopeudeksi tuli 98 km/h. Koko matkan keskinopeus oli puolestaan tarkalleen 80,3 km/h. Tähän päästiin, vaikka reitin varrella piti pysähtyä seitsemän kertaa supernopeille 350 kW:n latureille.

Suosittelemme

Pitkät Euroopan roadtripit onnistuvat siis hyvin sähköautoillakin, mutta ennätysmiestenkin mielestä kehittämisen varaa vielä on. Hienosta saavutuksesta huolimatta he toteavat, että Eurooppaan tarvitaan lisää latureita. Laturien pitäisi toimia myös nykyistä luotettavammin, jotta sähköautolla matkustaminen olisi oikeasti yhtä vaivatonta kuin polttomoottoriauton kanssa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat