Polestarilta tulee tehokas sähkö-SUV – Volvo XC90:n seuraajan sisarmallissa tyydytään vain kahteen penkkiriviin

Volvo ilmoitti äskettäin, että ison XC90-katumaasturin seuraajasta tulee täyssähköinen SUV, joka saa myöskin täysin uuden nimen. Nyt uutisia kuultiin Polestar-sisarbrändiltä.

Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath paljasti amerikkalaiselle Car and Driverille yksityiskohtia 3-nimen saavasta sähkö-SUV:sta, josta on julkaistu jo yksi tiiserikuvakin vielä huputettuna. USA:n Etelä-Carolinassa Volvo S60:n ja XC90:n seuraajan rinnalla valmistettava uutuus asemoidaan Volvoa korkeammalle, vaikka se tehdään samalle perusrakenteelle XC90:n seuraajamallin kanssa.

Polestar 3:sta tulee ulkomitoiltaan suunnilleen saman kokoinen kuin XC90:n seuraajasta, mutta autosta tehdään Volvoa ylellisempi ja tehokkaampi. Huippuversiota vauhdittaa kaksi sähkömoottoria, mutta tarjolle tulee myös edullisempi yksimoottorinen versio. Se riittää Ingenlathin mukaan monille asiakkaille esimerkiksi Kiinassa ja USA:ssa, kun taas Norjan ja Itävallan kaltaisissa maissa valtaosa myynnistä tulee kahdella sähkömoottorilla toteutetusta nelivetomallista.

Kaikki asiakkaat eivät siis halua kahden moottorin tuomaa potkua, mutta tilojen osalta kaikki pääsevät osallisiksi samasta luksuksesta. Polestar 3:een tulee Volvon isosta SUV:sta poiketen vain kaksi penkkiriviä, minkä pitäisi mahdollistaa suorastaan juhlavat oltavat takamatkustajille. Tämän myötä Polestar eroaa myös paremmin XC90:n seuraajasta ja kattolinjasta voidaan tehdä Volvoa aerodynaamisempi.

Vaikka myös Polestar panostaa nykytrendien mukaisesti voimakkaasti katumaastureihin, perinteisiä henkilöautojakaan ei aiota unohtaa. Toisin kuin esimerkiksi Mercedeksen Gorden Wagener, Thomas Ingenlath uskoo niiden vetovoimaan myös täyssähköautojen aikakaudella. Ingenlath ei halua tehdä Polestarista pelkkää SUV-merkkiä, joten Polestar 2:na tunnettu sähkösedan saanee jossakin vaiheessa seuraajan. Sitä ennen brändi keskittyy kuitenkin uuteen 3:een, jonka pitäisi tulla myyntiin ensi vuoden loppupuolella.

LähdeCarscoops

Lue lisää