Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Se on sähköautoissa suorastaan elintärkeä hyväksyttävää tasoa olevan toimintamatkan turvaamiseksi, joten monista sähkökulkineista voi löytää kalaa tai ufoa muistuttavia piirteitä. Kaikki valmistajat eivät ole kuitenkaan lähteneet muotoilemaan sähkömallejaan näistä lähtökohdista. Yksi ”vastarannan kiiskistä” on Polestar, joka kuuluu Volvon tavoin kiinalaiselle Geelylle. Polestar 2 on sähköautostatuksestaan huolimatta lähes perinteisen oloinen sporttinen sedan, ja myöskään 3-nimen saanut isompi crossover ei näytä saippuapalalta.

Kuva: Polestar

Polestar 3:n korimuodoista vastaava Nahum Escobedo kertoi mielipiteitään australialaiselle WhichCar-julkaisulle auton paikallisen lanseerauksen yhteydessä. Hänen mielestään pelkästään toimintamatkaa kohentavaan aerodynamiikkaan keskittyminen mielenkiintoisten muotoiluyksityiskohtien kustannuksella ei ole oikea tapa toimia. Escobedoa ärsyttää monien nykysähköautojen muotoilussa niiden liiallinen pyöreys, jolloin lopputulos alkaa muistuttaa jo perunaa tai imeskeltävää karkkia.

Kuva: Mercedes-Benz

Ainakin allekirjoittaneen mielestä hyvänä tai huonona esimerkkinä tästä toimivat Mersun nykyiset sähköautot, joita on geneeristen ”perunamuotojen” lisäksi myös hankala erottaa toisistaan. Escobedo ei säästele sanojaan myöskään toisesta aiheesta, eli nykyautojen sisustojen tunnelmavalaistuksesta puhuttaessa. Hänen mielestään erilaisia ja erivärisiä valoja alkaa olla jo niin paljon, että fiilis auton sisällä on kuin minikokoisessa Las Vegasissa. Escobedon mukaan jotkin valmistajat sortuvat samaan myös ulkokuoren osalta, jolloin autot muistuttavat jo liikkuvia joulukuusia.

Kuva: Mercedes-Benz
Kuva: BMW

Nahum Escobedo mainitsi samassa haastattelussa, että Polestar ei ole laittamassa autoihinsa massiivisia logoja. Niiden sijasta autojen muotoilun pitäisi kertoa, minkä merkin tuotteesta on kyse. Ison Kolmosen jälkeen Polestarilta on tulossa muitakin uutuuksia, kuten ensi vuonna debytoiva matala neliovinen 5 sekä vuonna 2026 vuorossa oleva 6. Se on avomallinen sähkö-roadster, jota valmistetaan vain rajoitettu erä.

Kuva: Polestar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat