Pidempi sähköbussi esiteltiin – samalla VW ID.Buzz tekee myös debyyttinsä USA:ssa

Vajaan vuoden markkinoilla ollut VW ID.Buzz on retrohenkisen muotoilunsa ansiosta sympaattinen ilmestys, mutta tilojensa osalta auto ei ole yltänyt edeltävien polttomoottoribussien tasolle. Nyt tilanne kohentuu Buzzin pidemmän version myötä.

Nostalgisia hippi- ja surffausmielikuvia välittävä auto esiteltiin teemaan sopivasti Kalifornian Huntington Beachilla. Paikka selittyy myös sillä, että ID.Buzzin myynti Atlantin toisella puolella alkaa vasta nyt pitkän mallin myötä. Uutuusversion pituus on kasvanut 25 sentillä 4,96 metrin kokonaismittaan, ja myös akseliväli on venähtänyt 25 sentin verran. Tämän myötä on syntynyt mukavasti tilaa autoon tarjolla olevalle kolmannelle penkkiriville, jonka saa muuten jatkossa myös ”pätkämalliin”.

Kuva: Volkswagen

Pitkän version kolmannelle riville sopii kaksi henkilöä, kun taas keskirivin vaihtoehdoksi saa joko kolmen istuttavan penkin tai kaksi erillisistuinta. Takimmaisen penkkirivin voi kaataa lattian tasolle tai poistaa kokonaan, ja tavaratilan volyymi on istuinjärjestelyistä riippuen 306-2469 litraa. Lisäksi pitkään malliin on helpompi astua sisään reilut 19 senttiä perusversiota leveämpien liukuovien kautta.

Kuva: Volkswagen

Kasvaneita mittoja on hyödynnetty myös sähkötekniikassa, koska pitkään versioon saa isomman 85 kWh:n akkupaketin. Lisäksi autossa on aiempaa tehokkaampi sähkömoottori, joka tuottaa 286 hevosvoimaa takapyörille välitettäväksi. Tämän myötä nollasta sataan -kiihdytys sujuu 7,9 sekunnissa, mutta tarjolla on vielä tehokkaampikin vaihtoehto.

Kuva: Volkswagen

Se on kahdella sähkömoottorilla ryyditetty nelivetoinen ID.Buzz GTX. Tämä malli kiihtyy 339 hepan myötä 6,4 sekunnissa sataseen, mutta huippunopeus on tässäkin tapauksessa rajoitettu vain 160 km/h:n lukemaan. Pitkien versioiden toimintasäteitä ei ole vielä kerrottu, mutta ne lienevät 400-500 kilometrin luokkaa. Erityisesti Suomen oloissa hyötyä on myös uudesta lämpöpumpusta, jonka myötä onnettomaksi osoittautuneen lämmityslaitteen pitäisi olla historiaa.

Latausteho on puolestaan jatkossa 200 kilowattia, ja akkujen pitäisi täyttyä 10 prosentista 80 prosentin tasolle 25 minuutissa. Pitkään malliin saa myös koko VW-konsernin suurimman panoraamakaton, jolla on mittaa 154 senttiä. Uusien lisävarusteiden joukkoon kuuluu lisäksi tuulilasin heijastusnäyttö, ja keskiruudun alla olevat liukukytkimet saavat vihdoinkin valaistuksen. Lisäksi tarjolle tulee autonominen pysäköintitoiminto, jota voi ohjata jopa auton ulkopuolelta älypuhelimen avulla.

Suosittelemme

Kuva: Volkswagen

Pitkän mallin myynnin aloitusajankohtaa ja hintoja Euroopan markkinoilla ei ole vielä julkaistu. Myöhemmin tulossa on vielä täyssähköinen California-matkailuauto pitkän ID.Buzzin pohjalta, jolloin hippiunelmat muuttuvat viimeistään todellisuudeksi.

Kuva: Volkswagen
Kuva: Volkswagen
Kuva: Volkswagen
LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Alfa Romeo esitteli ensimmäisen sähköautonsa – Milanoa saa myös hybridinä

Alfa Romeo on jo pitkään etukäteisheruttanut uutta aloitusmalliaan, joka toimii myös perinteikkään merkin ensimmäisenä täyssähköautona. Nyt Milano-nimen saanut pieni crossover tuotiin vihdoinkin julkisuuteen.

BMW juhlii Z8:n 25-vuotissynttäreitä Como-järven rannalla – Villa d’Estessä nähdään luultavasti myös uusi konseptiauto ja M-malli

BMW on toiminut jo vuosikausia Italian Como-järven rannalla järjestettävän Concorso d’Eleganzan yhtenä pääsponsoreista. Tänä vuonna Villa d’Esten pihamaalla juhlistetaan Z8 Roadsterin neljännesvuosisadan mittaista taivalta, mutta luvassa on myös aivan uusia tuulia.

Lamborghini esitteli uniikin Revuelton merkin omassa kokoontumisessa – auton päätymisestä myyntiin asti ei ole vielä varmuutta

Lamborghinin superautovalikoiman keihäänkärkenä palveleva Revuelto ei ole mikään jokapojan auto, mutta siitäkin saa tehtyä entistä yksilöllisemmän italialaismerkin Ad Personam -ohjelman kautta. Tämän ohjelman avulla räätälöity yksilö tuotiin nyt julkisuuteen merkin kotikonnuilla järjestetyssä Lambo-tapahtumassa.

DS:ltä tulee uusia hybrideitä – ne toimivat välivaiheena ennen siirtymistä pelkkään sähköön

Stellantis-konsernin ranskalaishaaran premium-brändi DS on Suomen teillä harvinainen näky, mutta täälläkin myydään useampia merkin malleja. DS aikoo siirtyä lähitulevaisuudessa pelkkiin täyssähköautoihin, mutta sitä ennen tarjolle tulee uusia hybrideitä.

Tyyliniekan uusimmat