Pidempi sähköbussi esiteltiin – samalla VW ID.Buzz tekee myös debyyttinsä USA:ssa

Vajaan vuoden markkinoilla ollut VW ID.Buzz on retrohenkisen muotoilunsa ansiosta sympaattinen ilmestys, mutta tilojensa osalta auto ei ole yltänyt edeltävien polttomoottoribussien tasolle. Nyt tilanne kohentuu Buzzin pidemmän version myötä.

Nostalgisia hippi- ja surffausmielikuvia välittävä auto esiteltiin teemaan sopivasti Kalifornian Huntington Beachilla. Paikka selittyy myös sillä, että ID.Buzzin myynti Atlantin toisella puolella alkaa vasta nyt pitkän mallin myötä. Uutuusversion pituus on kasvanut 25 sentillä 4,96 metrin kokonaismittaan, ja myös akseliväli on venähtänyt 25 sentin verran. Tämän myötä on syntynyt mukavasti tilaa autoon tarjolla olevalle kolmannelle penkkiriville, jonka saa muuten jatkossa myös ”pätkämalliin”.

Kuva: Volkswagen

Pitkän version kolmannelle riville sopii kaksi henkilöä, kun taas keskirivin vaihtoehdoksi saa joko kolmen istuttavan penkin tai kaksi erillisistuinta. Takimmaisen penkkirivin voi kaataa lattian tasolle tai poistaa kokonaan, ja tavaratilan volyymi on istuinjärjestelyistä riippuen 306-2469 litraa. Lisäksi pitkään malliin on helpompi astua sisään reilut 19 senttiä perusversiota leveämpien liukuovien kautta.

Kuva: Volkswagen

Kasvaneita mittoja on hyödynnetty myös sähkötekniikassa, koska pitkään versioon saa isomman 85 kWh:n akkupaketin. Lisäksi autossa on aiempaa tehokkaampi sähkömoottori, joka tuottaa 286 hevosvoimaa takapyörille välitettäväksi. Tämän myötä nollasta sataan -kiihdytys sujuu 7,9 sekunnissa, mutta tarjolla on vielä tehokkaampikin vaihtoehto.

Kuva: Volkswagen

Se on kahdella sähkömoottorilla ryyditetty nelivetoinen ID.Buzz GTX. Tämä malli kiihtyy 339 hepan myötä 6,4 sekunnissa sataseen, mutta huippunopeus on tässäkin tapauksessa rajoitettu vain 160 km/h:n lukemaan. Pitkien versioiden toimintasäteitä ei ole vielä kerrottu, mutta ne lienevät 400-500 kilometrin luokkaa. Erityisesti Suomen oloissa hyötyä on myös uudesta lämpöpumpusta, jonka myötä onnettomaksi osoittautuneen lämmityslaitteen pitäisi olla historiaa.

Latausteho on puolestaan jatkossa 200 kilowattia, ja akkujen pitäisi täyttyä 10 prosentista 80 prosentin tasolle 25 minuutissa. Pitkään malliin saa myös koko VW-konsernin suurimman panoraamakaton, jolla on mittaa 154 senttiä. Uusien lisävarusteiden joukkoon kuuluu lisäksi tuulilasin heijastusnäyttö, ja keskiruudun alla olevat liukukytkimet saavat vihdoinkin valaistuksen. Lisäksi tarjolle tulee autonominen pysäköintitoiminto, jota voi ohjata jopa auton ulkopuolelta älypuhelimen avulla.

Suosittelemme

Kuva: Volkswagen

Pitkän mallin myynnin aloitusajankohtaa ja hintoja Euroopan markkinoilla ei ole vielä julkaistu. Myöhemmin tulossa on vielä täyssähköinen California-matkailuauto pitkän ID.Buzzin pohjalta, jolloin hippiunelmat muuttuvat viimeistään todellisuudeksi.

Kuva: Volkswagen
Kuva: Volkswagen
Kuva: Volkswagen
LähdeAuto Bild

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat