Peugeot julkaisi tiiserin uudesta E-3008:sta – pikapuoliin esiteltävä sähkö-SUV perustuu täysin uudelle rakenteelle

Münchenin autonäyttely on ollut käynnissä tällä viikolla, mutta Peugeotia siellä ei nähty. Ranskalaismerkki esittelee sen sijaan vasta ensi viikolla uuden E-3008:n, josta julkaistiin jo alkupalana pieni tiiserivideo.

12.9. tapahtuvaa lopullista lanseerausta odotellessa tiiseri antaa jo varsin hyvän käsityksen uuden coupé-kattoisen SUV:n perusmuodoista. Auto on kuin lyhennetty ja korotettu painos 408:sta, joka on asemoitu Peugeotin mallistossa vain lievästi crossover-henkiseksi vaihtoehdoksi perinteiselle luukkuperälle. Uusi E-3008 vetoaa sen sijaan katumaasturimaisempaa menopeliä etsiviin ostajiin.

Kuva: Peugeot

Tämänkin Peugeotin keulaa koristavat näyttävät ledivalot päiväajovalonauhoineen, kun taas mustaa maskia on höystetty sinisillä tehosteilla ja Pösön tuoreella logolla. Valot ovat varsin litteät niin edessä kuin takana, ja melko umpinaisissa vanteissa on monesta muustakin sähköautosta löytyvää futuristista tyyliä. Se jää vielä nähtäväksi, ovatko vanteiden siniset osat osa naamiointiteippausta vai päätyvätkö ne myös tuotantoautoon.

Uuden E-3008:n sisäkuvat Peugeot päästi julkisuuteen jo kesäkuussa. 21-tuumainen kaareva näyttö pitää sisällään sekä digimittariston että tietoviihdejärjestelmän ruudun, ja arsenaalia täydentävät vielä mm. ilmastoinnin toiminnoille varattu oma näyttönsä sekä tuulilasin heijastusnäyttö. Ratti on tuttuun Peugeot-tyyliin minikokoa, ja keskikonsoli pitää sisällään kahden mukitelineen sekä langattoman lataustelakan ohella pienen rullattavan säätöpyörän äänenvoimakkuuden muuttamista varten. Lisäksi autosta löytyy monipuolinen ohjaamon tunnelmavalaistus.

Kuva: Peugeot

E-3008 on tehty Stellantis-konsernin uuden STLA Medium -perusrakenteen varaan. Teknisiä tietoja ei ole vielä julkaistu, mutta tarjolle tulee ilmeisesti kolme eri sähkövoimalinjavaihtoehtoa. Huippuversiossa on kaksi moottoria ja neliveto, kun taas säästeliäimmällä mallilla pitäisi päästä jopa 700 kilometriä yhdellä latauksella. Jäämme siis odottelemaan ensi viikkoa ja tarkempia tietoja.

Kuva: Peugeot
Kuva: Peugeot
LähdeCarscoops

Lue lisää