Peugeot julkaisi tiiserin uudesta E-3008:sta – pikapuoliin esiteltävä sähkö-SUV perustuu täysin uudelle rakenteelle

Münchenin autonäyttely on ollut käynnissä tällä viikolla, mutta Peugeotia siellä ei nähty. Ranskalaismerkki esittelee sen sijaan vasta ensi viikolla uuden E-3008:n, josta julkaistiin jo alkupalana pieni tiiserivideo.

12.9. tapahtuvaa lopullista lanseerausta odotellessa tiiseri antaa jo varsin hyvän käsityksen uuden coupé-kattoisen SUV:n perusmuodoista. Auto on kuin lyhennetty ja korotettu painos 408:sta, joka on asemoitu Peugeotin mallistossa vain lievästi crossover-henkiseksi vaihtoehdoksi perinteiselle luukkuperälle. Uusi E-3008 vetoaa sen sijaan katumaasturimaisempaa menopeliä etsiviin ostajiin.

Kuva: Peugeot

Tämänkin Peugeotin keulaa koristavat näyttävät ledivalot päiväajovalonauhoineen, kun taas mustaa maskia on höystetty sinisillä tehosteilla ja Pösön tuoreella logolla. Valot ovat varsin litteät niin edessä kuin takana, ja melko umpinaisissa vanteissa on monesta muustakin sähköautosta löytyvää futuristista tyyliä. Se jää vielä nähtäväksi, ovatko vanteiden siniset osat osa naamiointiteippausta vai päätyvätkö ne myös tuotantoautoon.

Uuden E-3008:n sisäkuvat Peugeot päästi julkisuuteen jo kesäkuussa. 21-tuumainen kaareva näyttö pitää sisällään sekä digimittariston että tietoviihdejärjestelmän ruudun, ja arsenaalia täydentävät vielä mm. ilmastoinnin toiminnoille varattu oma näyttönsä sekä tuulilasin heijastusnäyttö. Ratti on tuttuun Peugeot-tyyliin minikokoa, ja keskikonsoli pitää sisällään kahden mukitelineen sekä langattoman lataustelakan ohella pienen rullattavan säätöpyörän äänenvoimakkuuden muuttamista varten. Lisäksi autosta löytyy monipuolinen ohjaamon tunnelmavalaistus.

Kuva: Peugeot

E-3008 on tehty Stellantis-konsernin uuden STLA Medium -perusrakenteen varaan. Teknisiä tietoja ei ole vielä julkaistu, mutta tarjolle tulee ilmeisesti kolme eri sähkövoimalinjavaihtoehtoa. Huippuversiossa on kaksi moottoria ja neliveto, kun taas säästeliäimmällä mallilla pitäisi päästä jopa 700 kilometriä yhdellä latauksella. Jäämme siis odottelemaan ensi viikkoa ja tarkempia tietoja.

Kuva: Peugeot
Kuva: Peugeot
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat