Peugeot herättää henkiin klassisen 504 Coupén – tutkielma esitellään Pariisin autonäyttelyssä

Peugeot 504 kuuluu leijonamerkin legendaarisimpiin automalleihin. Tyylikkäästi muotoiltu sedan esiteltiin vuonna 1968, ja auto säilyi tuotannossa 1980-luvun alkupuolelle asti. Ikiliikkujan maineeseen noussut avolavaversio oli vieläkin pitkäikäisempi ilmestys. Se pysyi Ranskassakin valmistuksessa vuoteen 1993, ja Nigeriassa sen kokoonpano jatkui peräti vuoteen 2006 saakka.

504:n pick-up nosti Afrikan pyörille, mutta mallisarjalla oli myös erityisen elegantti puolensa. Se nähtiin ensimmäistä kertaa kevään 1969 Geneven autonäyttelyssä, kun Pininfarinan piirtämät coupé- ja avoversio tuotiin julkisuuden valokeilaan. Vähäeleisen tyylikkäät kaksioviset kävivät lähes köyhän miehen Ferrareista, ja tässä tapauksessa vertaukselle löytyy sananmukaista katetta. Itse Enzo Ferrari ajoi nimittäin 504 Coupélla arkiajonsa 1970-luvun alkupuolella.

Peugeotin mallistossa on nähty 504:n jälkeenkin tyylikkäitä kaksiovisia, mutta viime vuosina ne ovat loistaneet poissaolollaan. Leijonamerkin toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato lupaili jo alkuvuodesta, että Peugeot esittelee pikapuoliin joukosta erottuvan ja radikaalin konseptin, joten nyt oli lupa odottaa jotakin tavallisista Pösöistä poikkeavaa. Tämä tutkielma lanseerataan lokakuun alussa ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä, ja siitä julkaistiin jo nyt ensimmäinen tiiserikuva.

Kuva on vielä varsin hämärä, mutta tärkein erottuu silti. Siinä komeileva auto on nimittäin ilmiselvä 504 Coupén uudelleentulkinta moderneilla muotoiluelementeillä höystettynä. Niin kattolinja, haikeula kuin takaluukunkin muodot ovat saaneet selviä vaikutteita klassikosta, mutta konseptin tekniikasta ei ole vielä mitään tietoa. Alkuperäinen 504 Coupé oli takavetoinen, mutta Peugeotin nykymallisto on kokonaan etuvetopohjainen.

Suosittelemme

Tutkielmaa on kuulemma kehitetty peräti kaksi vuotta, joten se ei välttämättä jää pelkäksi yksittäiskappaleeksi. Toivottavasti Peugeot rohkaistuisi tekemään sen pohjalta tuotantomallin, koska tyylikäs kaksiovinen coupé olisi juuri sitä, mitä Pösön muuten hieman tylsä nykymallisto kaipaisi piristysruiskeekseen.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat