Perinteisellä tyylillä Alpeille – brittipajan entisöimä klassinen Land Rover esitellään Sankt Moritzin concours-tapahtumassa

Vanhasta Land Roverista tulee ehkä ensiksi mieleen kulahtanut työjuhta, mutta klassikkomaasturissa on potentiaalia hienompiinkin piireihin. Brittiläisen Aubrey Automobilesin entisöimä yksilö saa ensi-iltansa Sveitsin Sankt Moritzin fiinissä concours-tapahtumassa.

Lontoosta käsin toimiva Aubrey on uusi toimija alalla, ja vuoden 1973 Lantikka on sen ihkaensimmäinen projekti. Aubrey Automobilesin taustalta löytyy naispuolinen omistaja, ja toimeksianto tuli englantilaiselta suvulta. Suvun jäsenet teettivät kattavan entisöinnin omistamaansa Land Rover Series III 109:ään, joka haluttiin sijoittaa Sveitsin Alpeilla sijaitsevaan ”tukikohtaan”.

Kuva: Aubrey Automobiles

Land Rover oli viettänyt suurimman osan elämäänsä maatilan käytössä, joten kattavalle entisöinnille ja päivityksille oli tarvetta. Yksi tärkeimmistä parannuskohteista oli rungon galvanointi, ja toki koko auto käytiin muutenkin läpi viimeistä mutteria myöten. Samassa rytäkässä ohjauskin siirrettiin uuden isäntämaan mukaisesti oikealta vasemmalle.

Lantikan moottori sekä vaihteisto on entisöintipajan mukaan rakennettu uusiksi, ja sama koskee myös jarruja ja koko jousitusta. Turvallisuutta kohentavat haluttaessa irrotettavissa olevat kuusipisteiset turvakaaret, kun taas suksi- ja pyörätelineet lisäävät käytännöllisyyttä. Lisäksi maasturiin voi vaihtaa kolme eri kattoratkaisua, joten tarjolla on optimaalinen vaihtoehto Sveitsin Alppien kaikkiin olosuhteisiin. Autolla voi ajaa esimerkiksi kangaskatto ja sivulasit kiinni tai täysin avona, jolloin turvakaaretkin irrotetaan.

Kuva: Aubrey Automobiles

Kaikki kuusi istuinta on puolestaan verhoiltu aidolla Connollyn nahalla, ja jokaisesta penkistä löytyy myös lämmitys. Lisäksi takaosasta löytyy puulla päällystetty ”kansiosasto”, ja drinkkikaappiakaan ei ole unohdettu. Täydellistä avoautofiilistä tavoiteltaessa tuulilasin voi laskea kokonaan alas, ja soundeista huolehtii Applen CarPlayn kanssa yhteensopiva äänentoistojärjestelmä.

Aubrey Automobilesin mukaan Lantikka on kunnoltaan parempi kuin uusi, mutta klassikon sielu on kuitenkin tallella. Aubrey kertoo toimivansa projektiensa kaikissa vaiheissa käsi kädessä asiakkaan kanssa. Land Roverin tapauksessa hommassa vierähti kahdeksan kuukautta ja 1000 työtuntia. Juhlava ensi-ilta koittaa aivan näinä päivinä Sankt Moritzissa järjestettävässä International Concours of Elegancessa.

Kuva: Aubrey Automobiles
Kuva: Aubrey Automobiles
LähdeCarscoops

Lue lisää