Perinteisellä tyylillä Alpeille – brittipajan entisöimä klassinen Land Rover esitellään Sankt Moritzin concours-tapahtumassa

Vanhasta Land Roverista tulee ehkä ensiksi mieleen kulahtanut työjuhta, mutta klassikkomaasturissa on potentiaalia hienompiinkin piireihin. Brittiläisen Aubrey Automobilesin entisöimä yksilö saa ensi-iltansa Sveitsin Sankt Moritzin fiinissä concours-tapahtumassa.

Lontoosta käsin toimiva Aubrey on uusi toimija alalla, ja vuoden 1973 Lantikka on sen ihkaensimmäinen projekti. Aubrey Automobilesin taustalta löytyy naispuolinen omistaja, ja toimeksianto tuli englantilaiselta suvulta. Suvun jäsenet teettivät kattavan entisöinnin omistamaansa Land Rover Series III 109:ään, joka haluttiin sijoittaa Sveitsin Alpeilla sijaitsevaan ”tukikohtaan”.

Kuva: Aubrey Automobiles

Land Rover oli viettänyt suurimman osan elämäänsä maatilan käytössä, joten kattavalle entisöinnille ja päivityksille oli tarvetta. Yksi tärkeimmistä parannuskohteista oli rungon galvanointi, ja toki koko auto käytiin muutenkin läpi viimeistä mutteria myöten. Samassa rytäkässä ohjauskin siirrettiin uuden isäntämaan mukaisesti oikealta vasemmalle.

Lantikan moottori sekä vaihteisto on entisöintipajan mukaan rakennettu uusiksi, ja sama koskee myös jarruja ja koko jousitusta. Turvallisuutta kohentavat haluttaessa irrotettavissa olevat kuusipisteiset turvakaaret, kun taas suksi- ja pyörätelineet lisäävät käytännöllisyyttä. Lisäksi maasturiin voi vaihtaa kolme eri kattoratkaisua, joten tarjolla on optimaalinen vaihtoehto Sveitsin Alppien kaikkiin olosuhteisiin. Autolla voi ajaa esimerkiksi kangaskatto ja sivulasit kiinni tai täysin avona, jolloin turvakaaretkin irrotetaan.

Kuva: Aubrey Automobiles

Kaikki kuusi istuinta on puolestaan verhoiltu aidolla Connollyn nahalla, ja jokaisesta penkistä löytyy myös lämmitys. Lisäksi takaosasta löytyy puulla päällystetty ”kansiosasto”, ja drinkkikaappiakaan ei ole unohdettu. Täydellistä avoautofiilistä tavoiteltaessa tuulilasin voi laskea kokonaan alas, ja soundeista huolehtii Applen CarPlayn kanssa yhteensopiva äänentoistojärjestelmä.

Aubrey Automobilesin mukaan Lantikka on kunnoltaan parempi kuin uusi, mutta klassikon sielu on kuitenkin tallella. Aubrey kertoo toimivansa projektiensa kaikissa vaiheissa käsi kädessä asiakkaan kanssa. Land Roverin tapauksessa hommassa vierähti kahdeksan kuukautta ja 1000 työtuntia. Juhlava ensi-ilta koittaa aivan näinä päivinä Sankt Moritzissa järjestettävässä International Concours of Elegancessa.

Kuva: Aubrey Automobiles
Kuva: Aubrey Automobiles
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat