Perinteikäs Opel-tuunaaja otti käsittelyynsä uuden Astran – tässä on Irmscherin tulkinta saksalais-ranskalaisesta kompaktiautosta

Irmscher oli Opelin kulta-aikoina monelle tuttu nimi erilaisten virityspalikoiden valmistajana. Viime aikoina Irmscheristä ei ole juuri kuultu, mutta firma on edelleen toiminnassa.

Irmscher on jatkanut tuning-osien kehittämistä Opeleihin kaikki nämä vuodet. Sporttimallit ovat kuitenkin loistaneet poissaolollaan Opelin nykyvalikoimassa, joten Irmscher on keskittynyt tekniikan virittämisen sijasta lähinnä ulkonäköä kohentaviin osiin. Nyt se on ottanut käsittelyynsä upouuden Astran, joka on ensimmäistä kertaa mallisarjan historiassa osittain ranskalainen. Kompaktiluokan Opel on nimittäin tehty samalle Stellantis-konsernin perusrakenteelle, joka löytyy esimerkiksi Peugeot 308:n alta.

Hot hatchien luokkaan kuuluvaa OPC-versiota Astrasta ei ole saanut enää pitkään aikaan, ja myös uutuuden osalta sporttihenkeä etsivien täytyy tyytyä GS Line -varustetasoon. Sen ja muidenkin uusien Astrojen ulkonäköä voi höystää Irmscherin korisarjalla, joka koostuu useasta eri palikasta. Etupuskurin alle sovitetaan melko massiivisen oloinen etuspoileri, jonka linjat jatkuvat myös sivuhelmojen ja takapuskurin kulmapalojen osalta. Niitä täydentää iso diffuusori, mutta pakoputkenpäitä on turha etsiä edes Irmscherin takapuskurin alta.

Pakettiin kuuluu lisäksi katon takareunaan sovitettava spoileri sekä haluttaessa toteutettava kaksivärimaalaus tai -teippaus. Sitä höystetään vielä punaisilla raidoilla ja Irmscherin logoteksteillä. Tarjolle tulee myös alustan 30 millin madallus, joka näyttää ainakin tietokoneavusteisissa kuvissa jo turhankin radikaalilta esimerkiksi hidastetöyssyjä silmälläpitäen. Lisäksi saatavilla on Cosmo Star – ja High Star -nimiä tottelevia 19-tuumaisia vanteita, kun taas Turbo Star -kiekot ovat tuumaa pienemmät.

Suosittelemme

Sisustaakaan ei unohdeta, ja sinne kaavaillaan mm. ruostumattomasta teräksestä tehtyjä kynnyslistoja, velours-mattoja sekä erilaisia nahkaverhoiluja niin istuimiin kuin ovipaneeleihinkin. Tuning-osien hintaa ei vielä kerrota, mutta niiden pitäisi olla saatavilla jo pian. Palikat sopivat Irmscherin mukaan uuden Astran kaikkiin moottoriversioihin, eli parhaimmillaan sporttisen näköisen kompaktiauton pellin alla on hybridivoimalinjasta irtoavat 225 hevosvoimaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat