Pärjääkö Tesla Model X:llä maastossa – katso tästä, kuinka sähkö-crossover kulkee Ibizan kivikkoisilla poluilla

Kaikki nykyään myytävät Tesla Model S:tkin ovat nelivetoisia kahden sähkömoottorin myötä, mutta sähköisellä luksussedanilla ei silti kannata lähteä kovin pitkälle päällystettyjen teiden ulkopuolelle. Auton maavara asettaa omat rajoituksensa tässä suhteessa, mutta onneksi Kalifornian sähköautopioneerin mallistosta löytyy toinenkin vaihtoehto.

Se on samaa tekniikkaa hyödyntävä Model X -crossover, joka on tullut tunnetuksi takimmaisista haukansiipiovistaan ja hurjasta suorituskyvystään Model S:n tavoin. Kahdella moottorilla ryyditetty Model X P100D pinkaisee ihanteellisissa olosuhteissa vain 3,1 sekunnissa nollasta sataan, joten auto on maailman nopein katumaasturi tällä matkalla. Maastokelpoisuus ei sen sijaan tule heti ensimmäisenä mieleen autosta puhuttaessa, mutta toki Model X:n korkeahko maavara ja neliveto auttavat asiaa.

Saksalaisella Krausin perheellä on käytössään sininen Model X, joka edustaa astetta pienempitehoista 100D:tä. P-kirjaimen puuttuminen tarkoittaa ”vain” 525 hevosvoiman kokonaistehoa, jonka voimin crossover kiihtyy viidessä sekunnissa nollasta sataan. Tässäkin Teslassa on neliveto, joten Modelxfamily-nimistä YouTube-kanavaa ylläpitävät Krausit päättivät viedä Teslansa todelliseen tulikokeeseen Ibizan kivikkoisille poluille.

Maastotestistä tehtiin video, jota voisi luonnehtia saksalaisen asialliseksi. Alussa autosta kerrotaan parilla lauseella, ja sen jälkeen Model X:n menoa maastossa näytetään musiikin säestyksellä noin seitsemän minuutin ajan. Lopuksi Sebastian Kraus toteaa, että hyvin sujui, joten varsinainen infosisältö jää kauniisti sanottuna niukahkoksi.

Videolta selviää kuitenkin, että sähkö-crossover etenee komeasti myös kivikkoisessa maastossa. Autolla pääsee yllättävänkin pahoilta näyttävien esteiden yli, vaikka muutamassa paikassa pohjan suojamuovit käyvätkin uhkaavan lähellä kiviä. Viimeistään nyt on siis todistettu, että sähköinen katumaasturi sopii muuallekin kuin asfalttiviidakkoon.

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat