Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – varastettu Corvette löytyi 38 vuoden jälkeen alle 18 000 kilometriä ajettuna

1970-luvun loppupuoli ja 1980-luvun alku olivat surullista aikaa amerikkalaiselle autoteollisuudelle. Parhaat muskelivuodet olivat jääneet kauas taakse, ja öljykriisi seurauksineen oli saanut muutaman valmistajan lähes konkurssin partaalle. Tämä kehitys näkyi väistämättä myös USA:n lähes ainoassa aidossa urheiluautossa, eli Chevrolet Corvettessa. Vuonna 1968 päivänvalon nähnyt C3-sukupolvi sai pysyä tuotannossa vuoteen 1982 asti, mutta loppuvuodet eivät tehneet hyvää sen paremmin Vetten tehoille kuin ulkonäöllekään.

1980-luvun taitteen Corvette saattoi olla edeltäjiinsä nähden vain varjo entisestään, mutta auto oli silti haluttavuuslistan kärkipäässä aikalaistensa joukossa. Vette ei jäänyt huomaamatta varkailtakaan, jotka pöllivät vuonna 1981 uudenkarhean mustan yksilön Atlantin toisella puolella Michiganin Pontiacissa. Omistaja ei tämän jälkeen enää autoaan nähnyt, mutta tänä vuonna asian tiimoilta tapahtui jotakin lähes ainutlaatuista.

Michiganin Livonian poliisi hälytettiin nimittäin paikalle tutkimaan hylättyä autoa, joka sattui olemaan juuri tämä samainen Corvette. Vette hinattiin poliisiasemalle, jossa autossa näkynyt valmistenumero syötettiin lainvalvojien tietokantaan. Numero oli kuulemma epäkurantti, joten paikalle kutsuttiin varastettuihin autoihin erikoistunut poliisi. Hän huomasi, että valmistenumerolaattaa oli peukaloitu, mutta onneksi Corvetten kätköistä löytyi myös näkymättömiin piilotettu alkuperäinen laatta.

Sen numerosarja kertoi, että auto oli ilmoitettu varastetuksi 38 vuotta sitten. Vetten tuolloin omistanut henkilö ei ehtinyt nauttia uudenkarheasta autostaan muutamaa kuukautta pidempään, ja peukaloitu valmistenumerolaatta onnistui piilottamaan mustanpuhuvan sportin todellisen identiteetin lähes 40 vuoden ajan. Ehkäpä Corvettella ei kuitenkaan uskallettu ajaa normaalisti, koska auton mittarissa oli löytöhetkellä alle 18 000 kilometrin ajomäärä. Lisäksi Vetten kunto oli kuulemma hyvää tasoa lähes 40-vuotiaaksi autoksi.

Jos auton alkuperäinen omistaja on vielä elossa, tiedossa voisi olla iloinen jälleennäkeminen jo ikuisesti kadonneeksi luullun Corvetten kanssa. Vakuutusyhtiö on kuitenkin hyvin todennäköisesti korvannut auton sen omistajalle jo heti varkauden jälkeen, joten löytö on luultavasti vakuutusyhtiön omaisuutta. Yhtiö voi saada vielä hyvät rahat tällaisella historialla ja ajomäärällä varustetusta yksilöstä, jos ja kun Vette myydään eteenpäin uudelle lailliselle omistajalle.

LähdeCarscoops

Lue lisää