Parannus vai pahennus – Mansory iski kyntensä BMW XM:ään

Maailmasta ei taida tällä hetkellä löytyä muotoilunsa osalta enempää mielipiteitä jakavaa autoa kuin BMW:n SUV-malliston lippulaivana palveleva XM. Auto on mahdollisimman kaukana klassisesta puhdaslinjaisuudesta, joten hyvän maun rajoja usein kolkutelleen Mansoryn tuning-paketti saattaisi kerrankin jopa sopia kohteeseensa.

Entusiasteja on ärsyttänyt XM:n kolhojen muotojen lisäksi auton lähes historialliseksi vääryydeksi koettu status, koska jättimäinen katumaasturi on ikonisista urheilumalleistaan tutun BMW:n M-divisioonan ensimmäinen oma automalli sitten 1970-luvun legendaarisen M1:n. Ajat kuitenkin muuttuvat, joten ehkäpä provosoivan näköinen jätti-SUV toimii nykyään vastaavana huomionherättäjänä kuin keskimoottorinen superauto 45 vuotta sitten.

Kuva: Mansory

XM:n huomioarvoa voi vielä lisätä Mansoryn palikoilla, jotka vievät SUV:n designin entistäkin kauemmaksi siitä mitä ainakin joskus pidettiin hyvänä makuna. Tuning-osat on leivottu taotusta hiilikuidusta, jonka pintaa koristaa marmorimainen kuvio. Auto on saanut tästä materiaalista tehdyt lokasuojanlevitykset niin eteen kuin taakse, ja hiilikuitua löytyy vähintään riittävästi myös etu- ja takapuskurista sekä sivuhelmoista.

XM:n hirviömäistä designia tehostavat erityisen överiksi muotoiltu takadiffuusori ja Transformers-henkinen kattospoileri, kun taas etupuskurin lisäpalikat näyttävät auton takapäähän verrattuna jopa hillityiltä. XM:n perusdesignin ansiosta massaan sotkeutumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä keulankaan osalta, ja Mansory on vielä lisännyt erottuvuutta konepellin hiilikuituisella keskiosalla.

Kuva: Mansory

Korinosiin verrattuna tuning-pajan omaa käsialaa olevat vanteet ovat jopa hillityn tyylikkäät Y-kirjaimen muotoisine puolineen. Myös sisusta on kuulemma täysin räätälöitävissä, mutta kuvia siitä ei ole kuitenkaan vielä julkaistu. Sama koskee mahdollisia tekniikkapäivityksiä, joita lienee myös tiedossa BMW:n 4,4-litraiseen tuplaturbokasiin Mansoryn perinteiden mukaisesti. Virityspaja on muuten poistanut autosta kaikki BMW:n logot, joten Münchenissä Mansoryn luomusta ei välttämättä katsota hyvällä vaikka se ei ainakaan onnistu enää rumentamaan XM:ää yhtään enempää.

Kuva: Mansory
Kuva: Mansory
LähdeCarscoops

Lue lisää