Parannus vai pahennus – Citroën C3 Aircross sai uuden naamailmeen

Citroën C3 Aircross liittyi ranskalaismerkin mallivalikoimaan vuonna 2017. Nyt kompakti crossover sai faceliftin, jonka lopputuloksesta voi olla montaa mieltä.

Auton tuore nokka on saanut kuulemma inspiraationsa Citroënin muutama vuosi sitten esittelemästä CXexperience-konseptista. Sekä etupuskuri että maski on laitettu uusiksi, ja lediajovalot kuuluvat nyt vakiovarusteisiin. Näillä keinoin C3 Aircrossiin on saatu lisää katumaaasturihenkeä ja myös sukunäköä esimerkiksi uuden C4:n kanssa. Pyöreys on saanut väistyä etupuskurissa terävämpien linjojen tieltä, mutta maskin erikoinen irvistys ja entistä selvemmin kaksikerroksiset etuvalot jakavat varmasti myös mielipiteitä.

Mallivuoden 2021 C3 Aircrossiin saa peräti 70 erilaista ulkoväriyhdistelmää. Uusiin korin väreihin kuuluvat Khaki Grey -, Voltaic Blue – ja Polar White -nimiset sävyt. Kaiken kaikkiaan ulkovärejä on tarjolla seitsemän, ja lisäksi autoon saa kaksi uutta design-pakettia, jotka tuovat ulkokuoreen piristäviä väritehosteita. Lisäksi saatavilla on kolme eri kattoväriä.

Sisätiloja on puolestaan päivitetty Citroënin tavaramerkikseen nostamilla Advanced Comfort -istuimilla. Niissä on omanlaisensa pehmusteet, 15 milliä ekstravaahtomuovia ja entistä parempi tuki. Lisäksi uusiksi laitetussa keskikonsolissa on iso säilytyslokero, jonka voi sulkea liukuvalla kannella. Päivityksiin kuuluu myös tietoviihdejärjestelmän aiempaa isompi näyttö, joka on nyt yhdeksäntuumainen ja entistä tarkempi. C3 Aircross on yhteensopiva sekä Android Auton että Applen CarPlayn kanssa, ja lisävarustelistalta voi poimia esimerkiksi matkapuhelimen langattoman latausmahdollisuuden ja Citroënin Connect Assist -järjestelmän.

Suosittelemme

Aktiivisten turvavarusteiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi värillinen heijastusnäyttö, pysäköintiavustin ja ranskalaismerkin uusinta teknologiaa edustava Top Rear Vision -peruutuskamera. Pitoa yritetään puolestaan kohentaa alamäkihidastimen mukanaan tuovalla Grip Control -järjestelmällä, mutta autosta puuttuvaa nelivetoa se ei tietenkään korvaa. Moottorivalikoima kuulostaa puolestaan edelleen hyvin perinteiseltä. 1,2-litraista bensaturboa saa 110- ja 130-hevosvoimaisina versioina. Dieselpuolella tarjolla on 110-heppainen 1,5-litrainen pannu ja 120 hevosvoimaa tuottava 1,6-litrainen vaihtoehto.

Ensimmäisten uusien C3 Aircrossien pitäisi saapua jälleenmyyjille kesäkuussa, joten faceliftattu crossover nähtäneen Suomessakin viimeistään syksyllä. Täkäläinen moottorivalikoima ja hinnat vahvistuvat myöhemmin.

LähdeCarscoops

Lue lisää