Paluu tulevaisuuteen – uusi DeLorean Alpha5 on lokinsiipiovilla varustettu sähkö-GT

DeLoreanin paluu automarkkinoille aivan uusin voimin ei ole ollut enää pitkään aikaan mikään salaisuus. Nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen, mutta nimeä ja oviratkaisua lukuun ottamatta yhtymäkohdat vanhaan Paluu tulevaisuuteen -tähteen ovat varsin ohkaiset.

Yksi yhteinen tekijä löytyy kuitenkin auton muotoilijasta, koska uuden DeLorean Alpha5:n linjoista vastaa kasariklassikon tavoin Italdesign. Uutuus on aerodynamiikaltaan varsin liukas tapaus (ilmanvastuskertoimen cd-arvo 0.23), joten kulmikkaat linjat ovat saaneet väistyä sulavampien muotojen tieltä. Auton korin halki kulkee kuitenkin terävä pokkaus, ja lokinsiipiovet ovat suora viittaus edeltäjään.

Ovet avautuvat lähes koko kyljen mitalta, koska niiden kautta kuljetaan takaistuimillekin. Ovien lisäksi klassikosta muistuttavat takalasin ritilämäiset aukot, tiheät monipuolaiset vanteet sekä takavalojen grafiikka. Auton keulassa litteät ledivalot sulautuvat osaksi litteää maskia, jossa on DeLorean-logoteksti kasarimallin DMC-logon sijasta. Lisäksi sekä etu- että takapuskurista löytyvät valaistut V:n muotoiset elementit.

Uusi Alpha5 ei ole mikään kompakti pikkusportti, vaan lähes viisi metriä pitkä GT. Leveyttäkin autolle on siunaantunut yli kaksi metriä, kun taas korkeus on alle 1,4 metriä. Näiden mittojen myötä DeLorean on hieman pidempi, leveämpi ja matalampi kuin Porsche Taycan. Lokinsiipiovien takaa paljastuu neljällä erillisistuimella varustettu ohjaamo, jonka design on miellyttävän puhdaslinjainen kojelautaa myöten.

Suosittelemme

Hieman litistetyn ratin takaa näkyy nykyautoihin erottamattomasti kuuluva täysin digitaalinen mittaristonäyttö, kun taas toinen ruutu on sijoitettu ”kelluvan” keskikonsolin yläosaan. Konsolin takaa erottuvat ilmastoinnin säätimet, jotka ovat ilmeisesti edelleen analogista mallia. Ohjaamosta löytyy myös puhelimen langaton latauslokero, kaksi mukitelinettä ja erilaisia säilytyslokeroita etumatkustajille.

Alpha5:n ”Base Performance Model” saa virtansa 100 kWh:n akkupaketilta, joka tarjoaa yli 480 kilometrin toimintasäteen. Nollasta sataan pyrähdetään hieman yli kolmessa sekunnissa, ja huippunopeus on 250 km/h. Alpha5:n valmistus tapahtuu Italiassa, kun taas voimalinja tulee brittiläiseltä alihankkijalta. Aluksi DeLorean aikoo tarjota Alpha5:stä vain 88 yksilöä, joten kyseessä ei todellakaan ole mikään kaiken kansan sähköauto. Uudestisyntyneeltä firmalta on myöhemmin tulossa vielä V8-koneinen coupé, täyssähköinen sedan sekä vetykäyttöinen SUV, jos kunnianhimoiset suunnitelmat pitävät kutinsa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat