Pääsiäinen Nürburgringillä – Carfreitag on autohullun paratiisi

Karfreitag tarkoittaa saksaksi pitkääperjantaita. Paikallisten autoharrastajien versio tottelee kuitenkin nimeä Carfreitag, eli kirkonmenot ovat saaneet väistyä maallisempien laitteiden tieltä. Monissa Saksan kaupungeissa Carfreitag toimii tuning-harrastajien kauden aloituksena, mutta Nürburgringin legendaarisella radalla ja sen ympäristössä kattaus on paljon laajempi.

Sekä Nordschleife että modernimpi Grand Prix -rata olivat nimittäin neljä päivää putkeen auki, joten paikalle saapui myös rata-ajoon sopivaa kalustoa enemmän kuin runsaasti. Perjantaina paikalla oli niin paljon muitakin autoja, että kaikki tiet olivat aivan tukossa ja jonot olivat kilometrien mittaiset. Innokkaimmat bongarit olivat varustautuneet omilla retkituoleillaan, ja radan varren parkkipaikoiltakin oli aamupäivällä enää turha kuvitella löytävänsä vapaata paikkaa.

Ja kalustoa tosiaan riitti laidasta laitaan. Joku pöristeli bongaajien ohi Trabantilla, kun taas Fiat 126:n kuski uskaltautui peräti radalle asti. Nürburgringin peruskalustoon kuuluvat M-Bemarien ohella esimerkiksi GT3- ja GT3 RS -Porschet, joita ei ole varmasti missään muualla maailmassa yhtä paljon samaan aikaan kuin Ringin ympäristössä. Cafreitagin vuoksi RSR Nürburg -vuokraamon takapihalla järjestettiin myös superautomiitti, jonka osallistujat olivat saapuneet paikalle esimerkiksi Koenigseggillä, McLaren Sennalla ja Bugatti Veyronilla.

Tätä kategoriaa täydensivät radallakin käväissyt Mercedes-Benz SLR McLaren sekä Itävallan kilvissä liikkunut Porsche Carrera GT. Oma majapaikka oli radan tuntumassa sijaitsevassa Adenaussa, jonka kylänraitti täyttyy radan sulkeuduttua aivan muista kuin perusautoista. Niinpä ravintolan terassilla on mukava syödä pizzaa ja samalla katsella sekä kuunnella ohi lipuvaa kalustoa. Breidscheidin katselupaikkakin on vain muutaman rappusen päässä Adenaun pääkadusta, kun taas esimerkiksi Brünnchen sijaitsee lähempänä linnastaan tuttua Nürburgin kylää.

Suosittelemme

Vaikka kyseessä oli autotapahtuma, pienemmät siirtymät oli kätevämpää tehdä ruuhkien vuoksi jalkavoimin. Reilun kolmen päivän aikana kertyneistä kymmenistä kävelykilometreistä muistuttavat edelleen rakot jalkapohjissa, mutta oli pääsiäinen Nürburgringillä sen arvoista. Seudulta löytyy muuten myös mainioita vaellusreittejä, jos autojen bongailu alkaa välillä kyllästyttää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat