Oppilastyö japanilaisittain – Tokion Auto Salonissa esiteltävä avomallinen Mazda RX-3 on todellisuudessa tuore MX-5

Mazdan mallistoon kuului takavuosina useita wankelmoottorisia autoja, joista yksi oli 1970-luvun 818-sarjan pohjalta tehty RX-3. Euroopassa se on jäänyt paljon tunnetumman RX-7:n varjoon, mutta Japanissa Savannana tunnettu auto nauttii kulttimaineesta.

RX-3:a tai Savannaa sai aikanaan coupéna, neliovisena sedanina ja farmarina, mutta avomallia ei valikoimaan kuulunut. Tästä huolimatta sellaisen voi bongata pian ovensa avaavassa Tokion Auto Salon -näyttelyssä. Tuunattua avoa tarkemmin katsomalla huomaa kuitenkin, että se on todellisuudessa jotakin aivan muuta kuin 1970-luvun klassikko rankasti rakenneltuna.

Kuva: Nihon Automotive Technology School

Auto on todellisuudessa nykykorimallin, eli ND-sukupolven Mazda MX-5, joka on päätynyt Nihon Automotive Technology Schoolin opiskelijoiden käsiin. MX-5:n alkuperäiset koripaneelit on korvattu RX-3:n muotoja imitoivilla osilla, joista monet ovat opiskelijoiden omaa käsialaa. Itse tehtyihin komponentteihin kuuluvat mm. lokasuojat pyöränkaarineen, kun taas RX-3:n ilmeen tuova keulapala on peräisin EZO-ISM-nimiseltä firmalta.

Lasikuituvahvisteisesta muovista leivottu keulapala on leveydeltään lähes täydellinen paljon uudempaan MX-5:een, joten mittasuhteet ovat kohdallaan suoraan edestäpäin katsottuna. Sivusuunnasta lähtökohdan kuitenkin tunnistaa melko pian, koska 1970-luvun RX-3 on nelipaikkainen coupé ja ND-korinen MX-5 pidemmällä nokalla varustettu kaksipaikkainen roadster.

Tokyo Auto Salon keskittyy ennen kaikkea tuning-kalustoon, joten opiskelijoiden luomuksessa on päälleniitattavaa mallia edustavat lokasuojanlevitykset, massiivinen etuspoileri ja ankanpyrstötyyppinen spoileri takakontin päällä. Luonnoskuvien perusteella auton alla pyörivät Watanabe-tyyppiset vanteet, jotka edustavat 1970-luvun retrotyyliä parhaimmillaan. Valmis luomus nähdään vasta näyttelyn ovien auettua, mutta luonnoskuvan ja YouTube-videoiden perusteella ”RX-3” saa keltaisen ulkovärin vihreillä raidoilla höystettynä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat