Opelin sähkö-Mantan kehitystyö etenee – myös Insignian ja Crosslandin seuraajista tulee täyssähköisiä

Opel ja brittivastine Vauxhall kertovat sähköistyvänsä ennätysajassa. Euroopassa pelkkiin sähköautoihin siirrytään jo vuoteen 2028 mennessä, joten kehitteillä on monia uusia malleja.

Ennen kuin Opel keskittyy pelkkiin sähköautoihin, jokaisesta mallista tulee tarjolle ainakin osittain sähkön voimin kulkeva versio vuoteen 2024 mennessä. Tämän suhteen ollaan hyvässä vauhdissa, koska monikansalliseen Stellantis-konserniin tätä nykyä kuuluvan saksalaisbrändin valikoimasta löytyvät jo nyt esimerkiksi uuden Astran ja Grandlandin pistokehybridit sekä täyssähköiset Corsa-e, Mokka-e, mopoautoluokan Rock-e ja sähköpakuja.

Tulevaisuudessa sähköautovalikoima kasvaa ainakin Crosslandin ja Insignian seuraajilla, joiden Opel vahvisti nyt olevan myöskin täyssähköisiä. Lisäksi kuluvan vuosikymmenen puolessavälissä on tulossa täyssähköinen Manta, josta on kerrottu jo aiemmin ja julkaistu ensimmäinen tiiserikuvakin. Perinteistä coupéa ei kannata kuitenkaan odottaa, sillä kyseessä on Opelin sanojen mukaan aivan uudenlainen tulkinta Mantasta.

Käytännössä tämä tarkoittaa nykymuodin mukaista neliovista coupé-kattoista crossoveria, josta on kuitenkin tarkoitus tehdä erityisen paljon tunteisiin vetoava. Klassisen mallinimen ohella tähän aiotaan kuulemma päästä ensiluokkaisen kiihtyvyyden sekä ajamisen ilon kautta, ja tilatkin ovat crossover-korin ansiosta eri luokkaa kuin ennen. Se jää kuitenkin nähtäväksi, onko autolla nimeä lukuun ottamatta mitään tekemistä vanhojen Mantojen kanssa.

Suosittelemme

Opel aikoo tarjota tulevissa sähköautoissaan myös luokkansa parhaisiin kuuluvan pikalataustehon, jolloin 32 kilometrin ajoon riittävä virta saataisiin ladattua vain minuutissa. Toimintamatkojen pitäisi puolestaan olla 500-800 kilometrin luokkaa. Uusien akkujen tuotannon hoitaa Saksan Kaiserslauterniin perustettava gigaluokan tehdas, josta vastaa Automotive Cells Company -niminen yhteenliittymä. Sen taustalta löytyvät Opelin emokonserni Stellantiksen lisäksi Mercedes ja Total/Saft.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat