Opelin mallistoon kuului 1990-luvulla Frontera-niminen maasturi, joka oli omaa sukua Isuzu. Nyt mallinimi tekee comebackin uuden katumaasturin perässä.
Monikansallisen Stellantis-konsernin ranskalaishaaran tekniikkaa tätä nykyä hyödyntävä saksalaisbrändi julkaisi lehdistötiedotteen, jossa kerrottiin Opelin laajasta sähköistetystä mallistosta. Tiedotteen kiinnostavinta antia olivat kuitenkin taustalla näkyvät kaksi uutta mallia vielä peiton alla. Autojen muotoja joudutaan vielä arvailemaan, mutta niiden identiteetit ovat jo selvillä.

Kyseessä ovat tuleva Frontera ja seuraavan sukupolven Grandland, joita molempia saa sekä poltto- että sähkömoottoreilla. Opelin täyssähkövalikoimaan kuuluvat tällä hetkellä henkilöautopuolelta Rocks, Corsa, Mokka, Astra, Astra Sports Tourer, Combo, ja Zafira sekä pakettiautojen osalta Combo, Cargo, Vivaro ja Movano. Mokkaa lukuun ottamatta sähkö-SUV:ien osalta tällä hetkellä ammottavan aukon täyttävät juuri Frontera ja Grandland.
Uusi Frontera astuu jo ikääntymään päässeen Crosslandin saappaisiin, eli auto sijoittuu B-segmentin katumaasturien yläpäähän. Uutuudella ei ole siis nimeään lukuun ottamatta juuri mitään tekemistä ensimmäisen Fronteran kanssa, joka oli vuosina 1991-2004 valmistettu Isuzu-pohjainen aito maasturi. Uutta Fronteraa mainostetaan puolestaan jännittäväksi SUV:ksi, joka tarjoaa reilusti tilaa ja muunneltavuutta.

Frontera on Crossland-edeltäjänsä tavoin läheistä sukua Citroënille. Tässä tapauksessa kyse on seuraavan sukupolven C3 Aircrossista, joka debytoi vielä tämän vuoden aikana kolmen penkkirivin seitsemänpaikkaisen istuinjärjestelyn mahdollistavan pidemmän korin turvin. C3 Aircross ja Frontera tehdään Stellantis-konsernin uuden ”Smart Car” -perusrakenteen varaan, joka mahdollistaa nykyiseen markkinatilanteeseen sopivasti sekä polttomoottoreiden että täyssähköisten voimalinjojen tarjoamisen.
Suosittelemme
Uusi Grandland rakennetaan puolestaan STLA Medium -nimiselle pohjalevylle tuoreen Peugeot 3008:n ja tulossa olevan seuraavan sukupolven Citroën C5 Aircrossin malliin. Grandlandia saa sekä mietona hybridinä että täyssähköisenä. Auto on korimalliltaan lähempänä perinteistä katumaasturia kuin coupé-henkisemmäksi piirretty Peugeot 3008, ja Opel lienee myös ranskalaissisartaan edullisempi merkkien asemoinnin mukaisesti Stellantis-konsernissa.

Opel ei vielä kertonut Fronteran ja Grandlandin tarkkoja lanseerausaikatauluja. Niiden pitäisi kuulemma saapua pian, joten molempia autoja voidaan odotella myyntiin vielä tämän vuoden aikana. Opel on ainakin tämän hetken tiedon mukaan siirtymässä pelkkiin sähköautoihin vuoteen 2028 mennessä, eli polttomoottorimallien ja mietojen hybridien elinkaari olisi jäämässä korkeintaan neljän vuoden mittaiseksi.