Opeleihin erikoistunut tuning-paja iski kyntensä Teslaan – tässä on Irmscherin tulkinta Model Y:stä

Tesla Model Y:n tehokkaimmat versiot tarjoavat urheiluautotason suorituskyvyn, mutta korkean crossoverin muumimainen ulkonäkö on kaukana sporttisesta. Asiaa voi yrittää kohentaa saksalaisen Irmscherin valmistamilla tuning-osilla.

Irmscher oli takavuosina erikoitunut Opelin malleihin, mutta nykyään se tarjoaa osia muihinkin merkkeihin. Firman yli 55 vuoden ja 500 000 rakennellun auton kokemusta on nyt hyödynnetty myös amerikkalaisessa sähköautossa, joka eroaa saksalaisten palikoiden ansiosta ainakin muista Tesloista.

Kuva: Irmscher

Yksi erottuvimmista osista on melko alas ulottuva etuspoileri, jonka linjat jatkuvat myös sivuhelmojen puolella. Muumikeulakin on historiaa etupuskuriin liimatun koristemaskin myötä, jonka funktio sähköautossa on kuitenkin varsin kyseenalainen. Takapäästä ei ole vielä kuvia, mutta Irmscher tarjoaa Model Y:hyn ainakin kattospoileria. Lisäksi takapuskurin alle saa sporttihenkeä lisäävän diffuusorin.

Tarjolla on myös Irmscherin tarrasarja kylkiin, ja haluttaessa koko auton väri voidaan vaihtaa teippaamalla. Lisäksi Teslaan saa Irmscheriltä Heli Star -nimiset viisipuolaiset 20-tuumaiset vanteet, joiden pinta on kiiltävän musta. Model Y:n sisätilat ovat tehtaan jäljiltä kaukana premium-tasosta, mutta Irmscher tulee hätiin esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kynnyslistojen, korkealuokkaisten velours-mattojen ja tuning-pajan Manufaktur-osaston verhoileman yksilöllisen täysnahkasisustan myötä.

Kuva: Irmscher

Teslan tekniikkaa Irmscher ei kuitenkaan uskalla peukaloida, joten perinteistä virittämistä saadaan vielä odotella Model Y:n ja muidenkin sähköautojen kohdalla.

Kuva: Irmscher
Kuva: Irmscher

Lue lisää