Opel julkaisi lisää kuvia vanhan Mantan sähköisestä uudelleentulkinnasta – auton digitaalinen maski pystyy näyttämään viestejä ympäristölleen

Opel kertoi jonkin aikaa sitten, että tekeillä on täyssähköiseksi muutettu yksittäiskappale 1970-luvun alun ensimmäisen sukupolven Mantan pohjalta. Nyt autosta julkaistiin lisää tiiserikuvia ja kerrottiin samalla lopullinen esittelypäivä, joka on 19.5.

Manta GSe ElektroModiksi nimetyn luomuksen lähtökohtana on palvellut Opel Classicin omasta varastosta löytynyt ensimmäisen lähdön Manta vuodelta 1970. Alkuperäinen neloskone ja sen apulaitteet on korvattu sähkömoottorilla ja akkupaketilla, joista ei ole kerrottu vielä tarkempia tietoja. Nyt autosta julkaistiin kuitenkin lisää tiiserikuvia, jotka valottavat sähkö-Mantan ulkokuoren yksityiskohtia. Niistä erottuvin on Pixel-Vizoriksi nimetty maski, joka yhdistää menneisyyden tulevaan.

Uusissa Opeleissa hyödynnetty musta Vizor-maski on saanut ensinnäkin inspiraationsa juuri A-korisen Mantan maskista, joten Vizor on ollut luontevaa sovittaa myös restomodatun klassikon keulalle. Pixel-lisänimellä viitataan puolestaan maskin digitalisointiin. Pixel-Vizor pystyy Opelin mukaan viestimään ympäristönsä kanssa, eli maski voi näyttää erilaisia tekstejä tai kuvia. Nyt julkaistussa tiiserivideossa siinä välähtävät esimerkiksi ”My German heart has been ELECTRified”, ”I am on a zero e-mission” ja ”I am an ElektroMOD”. Maskilla esitetään myös muutamia animaatioita, joiden joukkoon kuuluvat sähkötekniikkaan viittaava salamasymboli ja Mantalle nimensä antaneen mantarauskun kuva.

Lisäksi Opel julkaisi tiiserikuvan sähköistetyn klassikon vanteista. Auton alla pyörivät perinteistä viisipuolatyyliä ja moderneja timanttileikkauksia yhdistävät Ronalin kiekot, jotka on kietaistu paljon alkuperäistä matalaprofiilisemmille renkaille. Lisäksi etulokasuojan kromisen mantarauskun paikalle on teipattu modernisoitu musta versio samasta aiheesta. Manta GSe ElektroMod yhdistää kuulemma Opelin monien osastojen tekemän innostuneen työn yhteen pakettiin, jonka avulla luodaan silta hienoista perinteistä kestävään tulevaisuuteen.

Suosittelemme

Ikävintä tässä kaikessa on kuitenkin se, että mitään vastaavaa ei ole tulossa tuotantoon asti. Coupé-korisen Mantan paluusta Opelin mallistoon ei siis tarvitse haaveilla, mutta ehkäpä ainakin ympäristönsä kanssa viestivä digitaalinen maski nähdään myös jossakin lähivuosien tuotantoautossa.

LähdeCarscoops

Lue lisää