Onko tässä maailman vähiten ajettu Honda CRX – 31-vuotiaan pikkusportin mittarissa on vain 17 kilometriä

Vähän ajettujen ja vakiokunnossa säilyneiden sportti-Hondien hinnat ovat olleet nousussa viime aikoina. Suurimmasta arvonnoususta on päässyt nauttimaan todella korkealle kiertävällä vaparinelosella ryyditetty S2000, mutta tämän jutun CRX:kään ei liene enää halpa.

Civicin sporttiversiona toiminutta CRX;ää myytiin aikoinaan Euroopassakin mukavia määriä, ja auto ei ollut Suomessakaan mikään tuntematon näky. Juttumme hopeanvärinen yksilö myytiin kuitenkin uutena Portugaliin. Auton luovutti elokuussa 1990 Lissabonissa toiminut Honda-jälleenmyyjä ostajalle, joka vei pikku-coupén todennäköisesti suoraan kaupasta seisomaan talliinsa.

CRX:n ensimmäinen omistaja ei varmaankaan asunut kovin kaukana ostopaikasta, koska auton mittarissa on tälläkin hetkellä vain 17 kilometrin ajomäärä. CRX jätettiin jostakin syystä seisomaan yli 30 vuodeksi neljän tunkin varaan, mutta nyt Honda on taas omien pyöriensä päällä. Auto on nimittäin myynnissä Garagisti-nimisessä portugalilaisessa liikkeessä, mutta ilmoituksessa ei mainita hintaa. Se kerrotaan ilmeisesti vasta tosiostajille.

CRX 16i-16 -mallimerkintää tottelevassa Hondassa on edelleen alkuperäiset renkaat, tehtaan suojavahat, suojapaperit lattiamattojen päällä ja jopa alkuperäiset öljyt moottorissa, joten ajaminen ei liene kovin suositeltavaa. Akku sekä jarrunesteet autoon on sentään vaihdettu. Koska CRX on viettänyt koko elämänsä sisätiloissa auringonvalon ulottumattomissa, hopea maalipinta ja korin mustat muoviosat ovat edelleen kuin tehtaan jäljiltä. Sama koskee myös valoumpioita sekä virheettömän oloista sisustaa.

Suosittelemme

Hondan nokalla piilee 1,6-litrainen DOHC-vaparinelonen, jossa ei vielä hyödynnetä VTEC-tekniikkaa. Konepellin toispuolisesta pahkasta tunnistettava moottori tuottaa 124 hevosvoimaa, jotka välitetään etupyörille viisipykäläisen manuaalin kautta. Tämän sukupolven CRX liikkui varsin liukkaasti suhteellisen vaatimattomasta teholukemasta huolimatta, koska Honda on painoltaankin höyhensarjaa nykyautoihin verrattuna. Sitä voidaan kuitenkin pohtia, raaskisiko tällä yksilöllä liikkua enää minnekään.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat