Onko tässä maailman kallein auto – Mersun tehtaan omistama 300 SLR myytiin huhujen mukaan vajaalla 137 miljoonalla eurolla

Myyntihinnaltaan maailman kalleimman auton statusta on tähän asti pitänyt virallisesti hallussaan nelisen vuotta sitten kaupattu Ferrari 250 GTO vuodelta 1962, josta maksettiin huimat 48 405 000 dollaria. Euroiksi muutettuna tämä on noin 46,5 miljoonaa.

Tämä ei ole kuitenkaan vielä mitään verrattuna nyt myytyyn 1950-luvun Mercedes-Benz 300 SLR:ään, jos huhut pitävät paikkansa. Niille on ainakin luotettavalta kuulostava lähde, eli klassikkoautojen vakuutuksiin erikoistunut Hagerty. Se tietää kertoa, että Uhlenhaut Coupé -korimallia edustava hopeanuoli vaihtoi äskettäin omistajaa 142 miljoonalla dollarilla, eli vajaalla 137 miljoonalla eurolla.

Myyjänä oli Hagertyn mukaan Mercedes-Benz itse. Tähtimerkin museolla Stuttgartissa järjestettiin kuulemma toukokuun 6. päivä yksityistilaisuus, jonne oli kutsuttu alle 10 henkilöä. Mercedes oli varmistanut jokaisen kohdalta jo etukäteen, että kriteerit 300 SLR:n ostajaksi täyttyvät. 142 miljoonan dollarin tarjouksen tehneen nimi ei ole selvillä, mutta hän oli yksi näistä harvoista ja valituista.

Mercedes-Benz ei ole vahvistanut tai kieltänyt näitä tietoja, mutta ainakin Mersun museon sivuilla kerrotaan, että se on suljettuna 6.-15.5. jonkin nimeämättömän tapahtuman vuoksi. Jos myyty auto oli todellakin 300 SLR ”Uhlenhaut Coupé”, uuden kalleusennätyksen teki äärimmäisen harvinainen laite. Aikansa F1-kilpurin tekniikkaa hyödyntäneitä kovakattoisia coupéja tehtiin vain kaksi, joista toinen palveli tähtimerkin kilpailujohtaja Rudolf Uhlenhautin henkilökohtaisena menopelinä.

Suosittelemme

Hintaan vaikuttaa luonnollisesti myös se, nämä kaksi yksilöä eivät juuri koskaan vaihda omistajaa. Myyntihuhujen kohteena oleva auto kunnostettiin takaisin ajokuntoon vuoden 2010 tienoilla, ja sen ratissa on nähty sekä Sir Jackie Stewart että Mika Häkkinen Goodwood Festival of Speedin mäkeä kiipeämässä. Jäämme odottamaan, putkahtaako 300 SLR jossakin päin maailmaa uudestaan julkisuuteen.

LähdeCarscoops

Lue lisää