Onko tässä maailman erikoisin Camaro – 2000-luvun alun malli on verhottu 60-luvun kuoriin

Chevrolet Camaro esiteltiin poniautoluokan perustaneen Ford Mustangin haastajaksi mallivuodeksi 1967. Ensimmäisen sukupolven Camaroja tehtiin kolmen vuoden ajan, ja 1969-vuosikerran edustaja näyttää niistä häijyimmältä. Se kuuluu himoituimpien muskeliautojen joukkoon, mutta tekniikka edustaa toki 1960-luvun standardeja.

USA:n Kentuckyssa toimiva London Auto Sales keksi tähän ongelmaan ratkaisun, kun se teetti tämän vuosituhannen taitteessa 19 todella erikoisen yksilön erän tuolloin uuden Camaron pohjalta. Ysäridesignia edustaneen jenkkisportin koko ulkokuori korvattiin 1969-mallin aidoilla osilla, jotka sovitettiin paljon modernimman rakenteen päälle.

Koripaneelit eivät siis ole lasikuitua, vaan ne ovat aitoa Amerikan rautaa. Yksi näistä 19 yksilöstä on nyt ilmestynyt myyntiin Chicagon lähellä majaansa pitävään Chevrolet-liikkeeseen, ja siitä pyydetään lähes 57 000 dollaria. Autosta joutui pulittamaan uutena noin 150 000 taalaa, eli hinta on toki pudonnut, mutta samalla summalla saisi Jenkeissä myös upouuden Camaron tehoversion tai vaihtoehtoisesti aidon 1960-luvun klassikon.

Myynnissä oleva auto on tehty 2001-mallisen Z/28:n pohjalle, ja se on kuulemma ainoa tällä tekniikalla varustettu yksilö. Pellin alla möyryää 405-heppainen LS6-alumiiniveekasi, ja voima välitetään takapyörille nelivaihteisen automaatin kautta. Penkkien verhoilukangas on vaihdettu retrohenkisempään versioon, mutta muuten sisusta edustaa valitettavasti aikansa ankeaa muovityyliä.

Suosittelemme

Ulkoapäin auto vaikuttaa onnistuneemmalta, mutta hyvin viistossa kulmassa oleva tuulilasi ja moderni rättikatto eivät oikein istu yhteen kulmikkaiden klassikkolinjojen kanssa. Vanteet edustavat sen sijaan aitoa muskelityyliä isosta tuumakoostaan huolimatta. 60-luvun valepuvussa kulkeva reilut 15 vuotta vanha avo-Camaro ei ole varmasti kaikkien mieleen, mutta ehkäpä se löytää vielä erikoisuutta arvostavan ostajan, joka haluaa modernia luotettavuutta klassisissa kuorissa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat