Omistatko 2006 -vuoden tai vanhemman auton? Tästä syystä autosi arvo voi nousta

Tamperelainen StepOne Tech valmistaa bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin sopivia etanolimuunnossarjoja. Muunnossarja on yrityksen ensimmäinen kaupalliseen levitykseen edennyt tuote.

Etanolimuunnossarja voidaan asentaa 2006-vuosimallin ja sitä vanhempiin autoihin. Tämä voi käytännössä myös tarkoittaa sitä, että samanikäisten ajoneuvojen kysyntä voi hieman kasvaa ja autosta voi myydessä saada paremman hinnan. Muutostöihin kelvollisia autoja arvioidaan olevan Suomessa noin 700 000.

Yrityksen tuotekehityksen ja käytettävän teknologian hinnanlaskun ansiosta, muunnossarjan hinta asettuu töineen vain noin 400-600 euron tuntumaan. Ennen vastaava operaatio tiesi tuhansien eurojen investointia. Auto vaatii muunnoksen jälkeen vielä 60 euroa maksavan katsastuksen.

Muunnossarjan asennuksen jälkeen autoon voidaan tankata E85 -etanolia, mikä maksaa tällä hetkellä hieman alle euron. Suomesta löytyy 110 etanolin tankkauspistettä.

Kannattaako? Keskivertoautolla muutaman kymppitonnin vuodessa ajava voi säästää useita satasia. St1 -yhtiön sivuilta löytyy laskuri, millä voi helposti laskea, kuinka paljon voisi säästää, jos auto kulkisi etanolilla. Laskuri löytyy tästä.

St1:n mukaan Suomen teillä liikennöi tällä hetkellä noin 5000 etanolia käyttävää ajoneuvoa.

Suosittelemme

Lähde: Helsingin Sanomat
Kuva: eFlexFuel.fi

 

 

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat