Omistatko 2006 -vuoden tai vanhemman auton? Tästä syystä autosi arvo voi nousta

Tamperelainen StepOne Tech valmistaa bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin sopivia etanolimuunnossarjoja. Muunnossarja on yrityksen ensimmäinen kaupalliseen levitykseen edennyt tuote.

Etanolimuunnossarja voidaan asentaa 2006-vuosimallin ja sitä vanhempiin autoihin. Tämä voi käytännössä myös tarkoittaa sitä, että samanikäisten ajoneuvojen kysyntä voi hieman kasvaa ja autosta voi myydessä saada paremman hinnan. Muutostöihin kelvollisia autoja arvioidaan olevan Suomessa noin 700 000.

Yrityksen tuotekehityksen ja käytettävän teknologian hinnanlaskun ansiosta, muunnossarjan hinta asettuu töineen vain noin 400-600 euron tuntumaan. Ennen vastaava operaatio tiesi tuhansien eurojen investointia. Auto vaatii muunnoksen jälkeen vielä 60 euroa maksavan katsastuksen.

Muunnossarjan asennuksen jälkeen autoon voidaan tankata E85 -etanolia, mikä maksaa tällä hetkellä hieman alle euron. Suomesta löytyy 110 etanolin tankkauspistettä.

Kannattaako? Keskivertoautolla muutaman kymppitonnin vuodessa ajava voi säästää useita satasia. St1 -yhtiön sivuilta löytyy laskuri, millä voi helposti laskea, kuinka paljon voisi säästää, jos auto kulkisi etanolilla. Laskuri löytyy tästä.

St1:n mukaan Suomen teillä liikennöi tällä hetkellä noin 5000 etanolia käyttävää ajoneuvoa.

Suosittelemme

Lähde: Helsingin Sanomat
Kuva: eFlexFuel.fi

 

 

Lue lisää