Oletko aina halunnut oman Batmobilen – nyt sellaisen saisi 5000 dollarilla

Alkuperäinen Batmobile on yksi elokuva- ja TV-historian kuuluisimmista autoista. Custom-velho George Barris loi sen 1960-luvun puolessavälissä noin 10 vuotta vanhan konseptiauton pohjalta. Lähtökohtana käytettiin nimittäin vuonna 1955 esiteltyä Lincoln Futuraa, jonka tarkoituksena oli antaa esimakua 1950-luvun lopun Lincolneista.

Ylivuotiselle konseptille ei ollut enää mitään käyttöä seuraavalla vuosikymmenellä, ja niinpä auto päätyi Barrisin kustomoitavaksi. Lincolnin etu- ja takapää muotoiltiin lepakkoteemaan sopivasti perän rakettimoottoria myöten, ja pyöränaukkoja sekä siipiäkin rukattiin uuteen uskoon. Lisäksi kuplakaton keskiosa poistettiin ja katolle asennettiin taatusti erottuva punainen vilkku. Sisustaan tuotiin viittasankarin tarvitsemia erikoisvarusteita, joihin lukeutui mm. keskikonsolissa komeillut Batphone.

Alkuperäinen Batmobile on nykyään miljoonien arvoinen, ja hyvin tehdyistä replicoistakin on maksettu melkoisia summia. Eräästä yksilöstä pulitettiin äskettäin 250 000 dollaria, eli esikuvalleen tarkasti uskolliset Batmobilet ovat kaikkea muuta kuin halpoja. Edullisemmalla pääsee, jos tyytyy nyt nettiin putkahtaneeseen rakennelmaan.

Jenkkien Craigslist-myyntisivustolla tarjolla oleva “Batmobile” on rakennettu tyylipuhdasta kasarikulmikkuuta edustavan vuoden 1987 Ford Mustangin pohjalle. Se on siis varsin kaukana esikuvastaan, mutta auton rakentaja on ainakin nähnyt kovasti vaivaa Mustanginsa kanssa. Lopputulos on kuitenkin sitä luokkaa, että tämäkin auto olisi kannattanut jättää alkuperäiseen asuunsa.

Suosittelemme

Ilmeisesti suorasta pellistä tai lasikuidusta väännetyt siivet ja etulokasuojien pullistukset ovat melkoisen kotikutoisen näköiset, ja takapään muodotkin edustavat kirveellä veistettyä linjaa. Keskellä perää pönöttää kuitenkin feikkirakettimoottori, ja kolme ”pakoputkea” työntyy ohjaamon takaa ulos esikuvan tyyliin. Sisustaankin on yritetty tuoda Batmobilen henkeä erilaisilla viritelmillä, ja punaista Batphoneakaan ei ole unohdettu.

Koko komeudesta pyydetään 5000 dollaria, mutta tämännäköisen laitteen myymisessä voi olla melkoinen työ siihenkin hintaan. Ehkäpä joku vähemmän paksun lompakon omistava Batman-fani hankkii auton itselleen, mutta siinä tapauksessa fanituksen täytyy kyllä olla jo melkoisella hardcore-tasolla.

LähdeCarscoops

Lue lisää