Oletko aina halunnut oman Batmobilen – nyt sellaisen saisi 5000 dollarilla

Alkuperäinen Batmobile on yksi elokuva- ja TV-historian kuuluisimmista autoista. Custom-velho George Barris loi sen 1960-luvun puolessavälissä noin 10 vuotta vanhan konseptiauton pohjalta. Lähtökohtana käytettiin nimittäin vuonna 1955 esiteltyä Lincoln Futuraa, jonka tarkoituksena oli antaa esimakua 1950-luvun lopun Lincolneista.

Ylivuotiselle konseptille ei ollut enää mitään käyttöä seuraavalla vuosikymmenellä, ja niinpä auto päätyi Barrisin kustomoitavaksi. Lincolnin etu- ja takapää muotoiltiin lepakkoteemaan sopivasti perän rakettimoottoria myöten, ja pyöränaukkoja sekä siipiäkin rukattiin uuteen uskoon. Lisäksi kuplakaton keskiosa poistettiin ja katolle asennettiin taatusti erottuva punainen vilkku. Sisustaan tuotiin viittasankarin tarvitsemia erikoisvarusteita, joihin lukeutui mm. keskikonsolissa komeillut Batphone.

Alkuperäinen Batmobile on nykyään miljoonien arvoinen, ja hyvin tehdyistä replicoistakin on maksettu melkoisia summia. Eräästä yksilöstä pulitettiin äskettäin 250 000 dollaria, eli esikuvalleen tarkasti uskolliset Batmobilet ovat kaikkea muuta kuin halpoja. Edullisemmalla pääsee, jos tyytyy nyt nettiin putkahtaneeseen rakennelmaan.

Jenkkien Craigslist-myyntisivustolla tarjolla oleva “Batmobile” on rakennettu tyylipuhdasta kasarikulmikkuuta edustavan vuoden 1987 Ford Mustangin pohjalle. Se on siis varsin kaukana esikuvastaan, mutta auton rakentaja on ainakin nähnyt kovasti vaivaa Mustanginsa kanssa. Lopputulos on kuitenkin sitä luokkaa, että tämäkin auto olisi kannattanut jättää alkuperäiseen asuunsa.

Suosittelemme

Ilmeisesti suorasta pellistä tai lasikuidusta väännetyt siivet ja etulokasuojien pullistukset ovat melkoisen kotikutoisen näköiset, ja takapään muodotkin edustavat kirveellä veistettyä linjaa. Keskellä perää pönöttää kuitenkin feikkirakettimoottori, ja kolme ”pakoputkea” työntyy ohjaamon takaa ulos esikuvan tyyliin. Sisustaankin on yritetty tuoda Batmobilen henkeä erilaisilla viritelmillä, ja punaista Batphoneakaan ei ole unohdettu.

Koko komeudesta pyydetään 5000 dollaria, mutta tämännäköisen laitteen myymisessä voi olla melkoinen työ siihenkin hintaan. Ehkäpä joku vähemmän paksun lompakon omistava Batman-fani hankkii auton itselleen, mutta siinä tapauksessa fanituksen täytyy kyllä olla jo melkoisella hardcore-tasolla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat