Oho – Fiat Chrysler aikoo lopettaa henkilöautojen valmistuksen USA:ssa

Yksi Detroitin kolmesta suuresta, eli Chrysler on ollut jo usean vuoden samaa yhtiötä Fiatin kanssa. Italialais-amerikkalaisessa yhteenliittymässä on ollut sulattelemista vannoutuneimmille jenkkiautofaneille, ja nyt Detroitin suunnalta kuuluu vieläkin järisyttävämpiä uutisia.

FCA, eli Fiat Chrysler Automobiles ilmoitti jo vähän aikaa sitten, että Chrysler 200 – ja Dodge Dart -nimiset kompaktisedanit poistuvat markkinoilta vähäisen kysynnän vuoksi. Tässä ei ollut kuitenkaan vielä kaikki, vaan nyt FCA kertoi, että yhtymän henkilöautojen valmistus lopetetaan kokonaan USA:n maaperällä viimeistään ensi vuoden alkupuolella. Fiat Chrysler haluaa tulla tunnetuksi lähinnä pick-upien sekä katumaastureiden valmistajana, ja siksi se aikoo keskittyä Jeepeihin ja RAM-nimellä myytäviin lava-autoihin.

Ainoa poikkeus sääntöön on Dodge Durango -niminen SUV, jota tehdään Jeep Grand Cherokeen rinnalla. Lisäksi tuotannossa on vielä hetken aikaa legendaarinen Dodge Viper, jonka valmistus on kuitenkin päättymässä lähiaikoina. Henkilöautotuotannon lopettaminen USA:ssa on Detroit Free Pressin mukaan osa FCA:n ison pomon Sergio Marchionnen miljardien dollarien suunnitelmaa, jonka avulla yhtymän katteita yritetään nostaa kilpailijoiden tasolle. Marchionnen kaavailujen taustalla piilee SUV-luokan autojen jatkuvasti kasvava kysyntä jenkkimarkkinoilla, halpa bensan hinta ja autojen pienemmät valmistuskustannukset Meksikossa.

Dodge

Tavoitteena on siis keskittyä USA:ssa sijaitsevissa tehtaissa vain myyntiään kasvattaviin Jeepeihin ja RAM:eihin, mutta nekään eivät ole täysin turvassa Marchionnen suunnitelmilta. Niinpä myös Jeep Compassin ja Patriotin seuraajamallien valmistusta ollaan siirtämässä Meksikoon.

Muskelihenkisten Dodge Chargerin ja Challengerin sekä autojen kulttimaineeseen nousseiden Hellcat-versioiden kohtalosta ei muuten tarvitse olla ainakaan vielä huolissaan. Niitä ja Chrysler 300 -sisarmallia valmistetaan Kanadan tehtailla, joten Marchionnen leikkaukset eivät koske näitä eläviä legendoja.

Suosittelemme

Hellcat

LähdeCarscoops

Lue lisää