Nyt se on varmaa – Audi TT:n taru päättyy muutaman vuoden päästä

Audi esitteli 1990-luvun puolessavälissä rohkeasti muotoillun konseptiauton, joka oli nimetty vanhojen NSU-aikojen kunniaksi TT:ksi. Umpikattoista coupéa seurasi kaksipaikkainen avotutkielma, joka oli yhtä futuristisen puhdaslinjainen ilmestys. Vielä suurempi yllätys koettiin muutamaa vuotta myöhemmin, kun Audi päätti ottaa TT:n tuotantoon lähes sellaisenaan. Auton puhdaslinjaisuus onnistuttiin valitettavasti hukkaamaan seuraavien sukupolvien aikana, ja nykyinen kolmannen sukupolven TT jää lajinsa viimeiseksi.

Kompaktien coupé- ja roadster-mallien myyntilukemat ovat olleet viime vuosina todella alavireisiä erilaisten katumaasturien ja crossoverien puristuksessa. Niinpä Audin ylimpänä pomona toimiva Bram Schot ilmoitti rinkulamerkin vuosittaisessa yhtiökokouksessa, että TT poistuu valikoimasta nykysukupolven jälkeen. Audi on kuulemma laajentanut mallistoaan jo liiaksikin usean vuoden ajan, ja nyt valikoimaa karsitaan ja keskitytään myynnillisesti tärkeimpiin malleihin.

Audi ei ole kuitenkaan heittämässä pyyhettä kokonaan kehään kompaktisporttien osalta. TT:n tilalle saatetaan nimittäin tuoda samassa hintaluokassa painiva tunteisiin vetoava malli, joka saa sähköisen voimalinjan tuotantoon päästessään. Myös Lamborghini Huracánin kanssa yhteiselle perusrakenteelle tehdyn R8-superauton jatko on vaakalaudalla. Schot heitti ilmoille kysymyksen, että onko polttomoottorilla varustetulle seuraajamallille enää tarvetta ja sopiiko se Audin tulevaisuudenvisioihin.

Bram Schot kertoi myös rinkulamerkin lähitulevaisuuden uusista autoista. Perusmallia viistommalla kattolinjalla varustettu Q3 Sportback esitellään jo heinäkuussa, ja muistakin A- ja Q-malleista on suunnitteilla vastaavia Sportback-versioita. SUV:t ovat muutenkin kovassa nosteessa, ja niinpä Audi on tuomassa markkinoille lisää Q-malleja. Schot totesi, että vuonna 2025 jo joka toinen Audi on katumaasturi. Suurta osaa uusista SUV:eista vauhdittaa sähkömoottori.

Ingolstadtin rinkulamerkki satsaa muutenkin voimakkaasti sähköön. Audi aikoo lanseerata ensi vuonna viisi uutta sähköautoa, ja vuoteen 2025 mennessä niitä pitäisi löytyä jo 20 Audin mallistosta. Saksalaiset saattavat mennä jopa niin pitkälle, että seuraavan sukupolven A8:aa tarjotaan enää täyssähköisillä voimanlähteillä.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat