Nyt on tyylikäs pikkuauto – klassiseen Miniin on haettu inspiraatiota James Bondin Lotus Espritistä

David Brown Automotive -niminen brittifirma on rakentanut jo muutaman vuoden ajan ehkäpä maailman hienoimpia klassisia Minejä Mini Remastered -tuotemerkkinsä alla. Nyt David Brown toi julkisuuteen uusimman luomuksensa, joka ei voisi olla enää juuri brittiläisempi.

Auto on nimittäin tehty tilaustyönä Simon Cowellille, joka kuuluu saarivaltakunnan tunnetuimpiin TV-kasvoihin. Klassisen brittiauton tuunauskin on tehty kotimaansa hengessä, koska inspiraation lähteenä on käytetty James Bondin alla vuoden 1981 Erittäin salainen -leffassa nähtyä kuparinruskeaa Lotus Esprit Turboa. Niinpä Minikin on maalattu Lotuksen ”Copper Glow” -sävyllä, joka saa kontrastia Sahara Gold -värisistä raidoista ja Espritin kaltaisista Turbo-teksteistä.

Samaa kultaista sävyä löytyy myös 13-tuumaisista vanteista, joiden hunajakennodesign kumartaa syvälle Lotuksen suuntaan. Vanteiden takana piilevät mustat jarrusatulat, ja myös pikkuauton katto sekä lokasuojanlevitykset ovat saaneet ylleen kiiltävää mustaa. Etupuskurin päällä komeilevat puolestaan klassiset Cibien lisävalot, ja varsinaisina ajovaloina palvelevat modernit ledit. Minin varusteiden joukkoon kuuluu myös iso kangaskatto, jonka avaaminen paljastaa lähes luksustason sisustan.

Kojelauta on päällystetty kiiltäväksi lakatulla amerikkalaisella pähkinäpuulla, kun taas penkit ja osa oviverhoiluista ovat saaneet ylleen lumenvalkoista nahkaa. Alcantaralla päällystetty kattoverhoilukin on valkoinen, jolloin se sointuu hyvin yhteen norsunluun väristen Smithsin mittarien kanssa. Klassiset osoittimet on valaistu moderniin tyyliin ledeillä, kun taas alumiinipuolainen puuratti edustaa brittiperinteitä parhaimmillaan.

Suosittelemme

Nykyajan mukavuuksiakaan ei ole unohdettu, ja niinpä keskelle kojelautaa on upotettu muiden Remastered-Minien tavoin tietoviihdejärjestelmän seitsemäntuumainen kosketusnäyttö. Se on yhteensopiva sekä Applen CarPlayn että Android Auton kanssa, ja myös bluetooth-yhteys löytyy moderniin malliin. Nykyaikaa edustaa lisäksi kuudella kaiuttimella varustettu äänentoistojärjestelmä, jota musiikkialallakin ansioitunut Simon Cowell tulee varmasti hyödyntämään.

Vaikka auton kyljissä lukee isolla Turbo, pellin alla luotetaan kuitenkin perinteiseen vaparitekniikkaan. Täysin läpikäydyn A-sarjan moottorin iskutilavuus on tarkalleen 1330 kuutiota, ja pannun numeroarvoiksi kerrotaan 94 heppaa sekä 117 newtonmetriä. Ne välitetään alkuperäisen Minin tavoin etupyörille nelipykäläisen manuaalin kautta. Simon Cowellin spesiaali-Ministään maksamaa summaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta se on varmasti huomattavasti kalliimpi kuin David Brown Automotiven ”tavalliset” Remastered-Minit. Niiden hinnat alkavat 75 000 punnasta, eli reilusta 86 000 eurosta.

LähdeCarscoops

Lue lisää