Nyt on Nissanilla hintaa – R33-korisesta Skyline GT-R:stä pyydetään lähes viisi miljoonaa dollaria

Nissan Skyline GT-R on kuulunut jo pian 50 vuoden ajan Japanin eturivin sporttiautoihin. Alkupään GT-R:iä tehtiin vuosina 1969-1973, mutta sen jälkeen mallisarjan valmistukseen tuli peräti 16 vuoden mittainen tauko. GT-R:n paluu tapahtui vuonna 1989 R32-mallisarjan myötä, jossa käytettiin ensimmäistä kertaa nelivetoa ja tuplaturbotettua suoraa kuutosta.

Aikansa huipputekniikkaa sisältänyt japsisportti sai lempinimekseen Godzilla, koska se teki A-ryhmän ratakisoissa ja kadulla selvää jälkeä kilpailijoistaan. Uudestisyntyneen Skyline GT-R:n tarina jatkui vuonna 1995 pyöreälinjaisemman R33-korimallin myötä, ja sen seuraajaksi esiteltiin puolestaan viimeiseksi Skyline GT-R:ksi jäänyt R34 vuonna 1999.

R34 poistui tuotannosta jo vuonna 2002, ja sitten mallisarjasssa seurasi taas kuuden vuoden mittainen tauko. Nykyäänkin tuotannossa oleva R35 tuotiin nimittäin markkinoille vasta vuonna 2008, ja Skyline-nimi pudotettiin GT-R:n yhteydestä kokonaan pois.

Eri sukupolvien GT-R:t ovat aina olleet myös virittäjien suosikkeja. Nyt japanilaiselle Goo Net -huutokauppasivustolle ilmestyi myyntiin valkoinen R33-korimallia edustava Skyline GT-R, jossa on hyödynnetty nousevan auringon maassa kulttimainetta nauttivan ja esimerkiksi Gran Turismo – sekä Forza Motorsport -peleistä tutun Tommykairan virityspalikoita. Tommykairan osia on kuulemma asennettu ainoastaan 400 R33-koriseen GT-R:ään, ja vain 34 autoon on laitettu kaikki saatavilla olleet Tommykairan osat.

Suosittelemme

Nyt kaupan oleva yksilö on yksi näistä 34 autosta. Ulkoa auton erottaa virityspajan punaisista teksteistä, jotka ovat vähintään riittävän kokoiset. Lisäksi autossa on Nismon viisipuolaiset vanteet pronssinvärisinä, iso takasiipi ja mustat kehykset takavalojen ympärillä. Pellin alla olevista muutoksista ei ole tarkkaa tietoa, mutta Tommykaira on asentanut tuunaamiinsa autoihin mm. uusia turboja, räätälintyönä tehtyjä moottorinohjausjärjestelmiä, vakiota isompia välijäähdyttimiä ja jäähdyttimiä, Öhlinsin coilover-alustoja sekä esimerkiksi uusia kytkimiä ja pakoputkistoja.

 

Uskomattominta tässä autossa on kuitenkin siitä pyydettävä hinta. Summaksi on nimittäin kerrottu 495,8 miljoonaa jeniä, mikä on lähes viisi miljoonaa dollaria. Hintapyynnössä voi olla myös pilkkuvirhe, mutta lähes puoli miljoonaa taalaakin on huima summa 1990-luvun Skyline GT-R:stä. Voi siis olla, että tämä yksilö ei vaihda omistajaa aivan heti.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat