Nyt on hurja maasturimersu – venäläinen rakentaja yhdisti vanhan S-luokan korin GAZ:in kuormurin alustaan

Mercedes-Benz on osoittanut vuosikymmenten mittaan, että tähtimerkki osaa tehdä todella päteviä maastureita. Niiden sarjaan kuuluu tietysti jo vuodesta 1979 lähtien valmistettu G-luokka, joka siirtyi vasta tänä vuonna toiseen sukupolveensa. Astetta kovempaan käyttöön Mercedes on tarjonnut puolestaan jo 1950-luvulta lähtien Unimogia, joka on toiminut varsinaisena jokapaikanhöylänä mitä moninaisimmissa tehtävissä maailman eri kolkissa.

Nyt nettiin putkahti kuitenkin sen kaliiberin maasturimersu, että vastaavaa ei ole taidettu ennen nähdä. Venäläinen rakentaja on nimittäin päättänyt yhdistää S-luokan edustussedanin korin ja moottorin paikallista tuotantoa edustavan GAZ 66 -sotilaskuormurin muuhun tekniikkaan. Kori on lainattu 1990-luvun alkupuolen W140-mallisesta Ässästä, jota nimitettiin aikanaan panssarivaunuksi massiivisten mittasuhteidensa vuoksi. Tässä tapauksessa lempinimi on enemmän kuin kohdallaan.

Venäläisrakentaja ei ole pelkästään sovittanut 1990-luvun S 500:n koria GAZ:in rungolle, vaan myös maasturin moottori ja automaattivaihteisto ovat saksalaista perua. Hirviömäistä luomusta vauhdittaa siis noin 320-heppainen viisilitrainen kasi, jonka voima välitetään todennäköisesti nelipykäläiselle automaatille. Keskikonsoliin piilotetuista kytkimistä päätellen autossa on myös lukittavat tasauspyörästöt, ja vauhdin hillitsemiseenkin on panostettu. GAZ:in rumpujarrut on nimittäin vaihdettu paljon tehokkaampiin levyihin.

Renkaina palvelevat puolestaan Mickey Thompsonin massiiviset kumit, joiden pidon pitäisi riittää vaativissakin olosuhteissa. Myös korin suojausta vaativassa maastossa on ajateltu. Lokasuojat, puskurit ja korin alaosa on nimittäin vuorattu teräspaneeleilla, ja nokalla komeilee vähintään riittävän kokoinen karjapuskuri. Siihen kiinnitettyjen lisävalojen määrästä päätellen tällä maasturilla uskaltaisi suunnata pimeimpäänkin Siperiaan.

Katso oheiselta videolta, kuinka hirviömersu on rakennettu ja kuinka auto etenee mm. veden ja lumen läpi. Venäläisrakentajan luomus näytti herättävän myös paikallisen virkavallan huomion, joten toivottavasti se saa liikkua Venäjän teillä jatkossakin.

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat