Nyt olisi tarjolla tyrmäävän upea Ferrari – Mike Tysonin vanha F50 huutokaupataan ensi kuussa

Ferrarin supereksklusiivisten mallien sarjan voidaan katsoa alkavan 1960-luvun alun 250 GTO:sta, joka kehitettiin kilpakäyttöä varten. GTO:n sai silti katurekisteriinkin, ja nykyään se kuuluu maailman kalleimpien autojen joukkoon. Seuraava super-Ferrari tuotiin markkinoille vasta 1980-luvun alkupuolella, jolloin katukäyttöön tehty 288 GT0 jatkoi esikuvansa perinteitä. Tämän auton pohjalta kehitettiin myöhemmin legendaarinen F40, joka on yksi kaikkien aikojen brutaaleimpia superautoja.

Ferrarin erikoismallien sarja jatkui vuonna 1995 esitellyn F50:n myötä. F40:n tuplaturbokasi vaihdettiin korkealle kiertävään vapari-V12:een, ja muotoilu oli huomattavasti pehmeälinjaisempaa. F50 oli lisäksi irrotettavalla kovakatolla varustettu avo, joka nähtiin kilparatojen sijasta lähinnä rantabulevardeilla. Vähemmän brutaali imago on vaikuttanut myös autojen hintoihin, ja F50 on ollut näihin päiviin saakka vähiten arvostettu super-Ferrari.

Asia on kuitenkin alkanut korjaantua, ja harvinaisesta mustasta yksilöstä maksettiin viime kuussa jo yli kolme miljoonaa dollaria Arizonassa järjestetyssä huutokaupassa. Maaliskuussa vasaran alle tulee puolestaan nyrkkeilylegenda Mike Tysonin entinen F50, joka on punainen useimpien tämän mallisarjan autojen tavoin. Tysonin entinen superauto tulee tarjolle RM Sotheby’s -huutokauppakamarin isännöimässä tapahtumassa USA:n Amelia Islandilla.

Suosittelemme

F50:iä valmistettiin vain 349 kappaletta, ja Tysonin entinen auto on yksi 50 yksilöstä, jotka vietiin Jenkkeihin. Auton mittarissa on ainoastaan vajaat 5700 mailia, ja Ferrarin kuntoa mainostetaan virheettömäksi. F50:n mukana tulee Ferrari Classichen alkuperäistodistus, mutta autoon on silti asennettu Tubin tarvikeputkisto. Se saa 4,7-litraisen V12:n laulamaan vielä alkuperäistäkin komeammin, joten tämä muutos ei varmastikaan ainakaan laske auton arvoa.

RM Sotheby’s odottaa Tysonin entisen menopelin hinnan nousevan noin 2,3 miljoonaan dollariin. Jos näin käy, nyrkkeilylegendan vanha superauto kohoaisi kertaheitolla huutokauppakamarin oman historian toiseksi kalleimmaksi F50:ksi heti harvinaisen mustan yksilön jälkeen.

LähdeCarscoops

Lue lisää