Nyt lapset eivät enää unohdu takapenkille – Nissan tööttää kuskille muistutuksen

Vaikka kotimaan kamaralla on vietetty kaikkea muuta kuin hellekesää, uutisissa on kuitenkin kerrottu kuumaan autoon unohtuneista lapsista. Sama voi koskea tietysti myös koiria ja muita lemmikkejä, jotka uhkaavat nääntyä auton sisätilojen muodostamaan pätsiin. General Motors tiedosti tämän ongelman jo jonkin aikaa sitten, kun amerikkalaisjätti kehitti Cadillacin, Chevroletin, Buickin sekä GMC:n joihinkin malleihin asian havaitsevan varoittimen.

GM:n Rear Seat Reminder -niminen systeemi tunnistaa, jos takaovi avataan ennen ajoon lähtöä. Kun auton moottorin sammuttaa matkan päätteeksi, kuskin korviin kantautuu heti varoitusääniä ja takaistuimen vahti ilmoittaa asiasta myös tekstin muodossa. Nyt Nissan on päättänyt hyödyntää samaa ideaa, mutta japanilaismerkin järjestelmä menee vielä astetta pidemmälle.

Myös Nissanin Rear Door Alert valvoo takaoven avaamista ennen auton käynnistämistä. Jos ovea ei avata uudestaan virtojen katkaisun jälkeen, mittaristoon tulee ensin asiasta kertova varoitusteksti. Mikäli kuski ei vieläkään avaa takaovea, auto tuuttaa vielä muistutuksen äänitorvella. Jos järjestelmä tuntuu liian ärsyttävältä tai autolla ei kuljeteta lapsia tai lemmikkieläimiä, systeemin voi poistaa käytöstä joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Se voi kuitenkin osoittautua hyödylliseksi myös silloin, jos esimerkiksi läppärilaukku unohtuu takapenkille turhan usein.

Nissanilla insinöörinä työskentelevä Marlene Mendoza on yksi järjestelmän kehittäjistä. Hän kertoo, että systeemi ei hosu, vaan se jättää kuskille riittävästi aikaa takapenkin tarkastamiseen. Se on kuitenkin hyvä tsekata, koska auton tekemä tööttäys ei varmasti jää huomaamatta ulkopuolisiltakaan. Japanilaismerkin Rear Door Alert tulee ainakin USA:n markkinoilla vakiovarusteeksi mallivuoden 2018 Pathfinder-katumaasturiin, joka saapuu myyntiin syyskuussa.

Järjestelmä tulee pian saataville Nissanin muihinkin malleihin. Toivottavasti se ei jää pelkästään hajamielisten jenkkien yksinoikeudeksi, vaan siitä päästään nauttimaan myös täällä peräpohjolassa.

Lue lisää