Nyt ei mennyt ihan putkeen – Ford Ka sai pyöreät nolla tähteä brasilialaisessa törmäystestissä

Autojen turvallisuus on parantanut huimasti viime vuosikymmeninä, mistä saadaan kiittää ennen kaikkea riippumattomien organisaatioiden tekemiä törmäystestejä. Euro NCAP aloitti testinsä vanhalla mantereella jo yli 20 vuotta sitten, ja nykyään sama organisaatio toimii monilla muillakin markkina-alueilla. Etelä-Amerikassa toiminnasta vastaa Latin NCAP -niminen järjestö, joka törmäytti nyt Brasiliassa maan myydyimmän auton.

Kyseessä on Euroopassakin +-lisänimellä tuttu Ford Ka, joka kuuluu täällä miniautoluokkaan. Brasiliassa Kata saa kuitenkin myös konttiperällä, joka nostaa sen ainakin pituutensa puolesta kertaheitolla ylempään autoluokkaan. Brasiliassa valmistettu Ka ylsi kaksi vuotta sitten tehdyssä törmäystestissä mukavaan neljän tähden tulokseen, mutta tuolloin kyseessä oli auton rakenteille armollisempi etutörmäys.

Nyt autolle tehtiin sivutörmäystesti, ja tähtisade jäi näkemättä aikuismatkustajien suojan osalta. Fordin pikkuauto sai nimittäin surkeat nolla tähteä tässä kokeessa. Kun Kan kylkeen törmättiin 50 km/h:n nopeudella, testinuken rintakehän alueelle syntyi oikeassa elämässä vakavia vammoja vastaava rasitus. Tämä johtui siitä, että auton keskipilari työntyi pitkälle matkustamoon, ja kaiken huipuksi ovikin aukesi.

Lapsimatkustajien suojasta ropisi sentään kolme tähteä viidestä mahdollisesta. Tähtiä menetettiin, koska Isofix-kiinnikkeiden merkinnät olivat puutteelliset. Lisäksi etumatkustajan turvatyynystä puuttui poiskytkentämahdollisuus, joka mahdollistaisi selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen etupenkille. Auennut takaovi verotti pisteitä tässäkin testissä, koska se lisäsi takana matkustavan lapsen loukkaantumisriskiä huomattavasti.

Suosittelemme

Tulokset eivät olleet kovin yllättäviä, koska moni muukin Etelä-Amerikassa myytävä pikkuauto on menestynyt todella huonosti näissä testeissä. Testitulokset koskevat Brasiliassa myytävän Kan lisäksi monissa muissa Latinalaisen Amerikan maissa tarjolla olevaa Ford Figoa tai Aspirea, joka on käytännössä sama auto. Euroopan markkinoiden Ka+:ssakin käytetään samaa perusrakennetta ja -koria, mutta sitä on muokattu vanhan mantereen tarpeiden mukaan. Toivottavasti myös törmäysturvallisuus on täkäläisessä miniautossa paremmalla tolalla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat