Nopeaa toimintaa – MotoGP-voittaja sai jo uuden BMW M4:n, vaikka autoa ei ole vielä edes esitelty

BMW M3:n ja M4:n seuraava sukupolvi on ollut baijerilaismerkin M-divisioonalla jo pitkään työn alla. Taatusti mielipiteitä jakavalla naamailmeellä varustettu parivaljakko tuodaan vihdoinkin julkisuuteen syyskuun aikana, mutta portugalilainen MotoGP-kuski Miguel Oliveira voitti jo nyt oman M4:nsä.

BMW on toiminut jo vuosikausia MotoGP-sarjan virallisena yhteistyökumppanina, ja niinpä esimerkiksi kilpailujen turva-autot ovat olleet M-Bemareita. Välillä baijerilaisten uusia malleja on annettu myös palkintoina kisojen voittajille, ja näin tapahtui myös viime viikonloppuna Itävallassa järjestetyn Steiermarkin Grand Prix´n yhteydessä.

Moottoripyöräkilpailu oli varsin mielenkiintoinen, koska aivan loppumetreillä voitosta taisteli vielä useampi kuski. Viimeisellä kierroksella kärjessä olivat espanjalainen Pol Espargaró ja australialainen Jack Miller, mutta viimeisessä mutkassa portugalilainen Miguel Oliveira onnistuikin pujahtamaan heidän edelleen ja nappaamaan näin ykkössijan.

Pokaalin lisäksi Oliveira kuittasi voitostaan upouuden M4 Coupén, joka oli radalla vielä kevyen ja varsin markkinointihenkisen naamioteipin peittämä. Portugalilaiskuski pääsi pikaisesti BMW:n puikkoihin Red Bull Ringillä heti kisan jälkeen, mutta omaa autoaan hänen täytyy vielä odottaa. M3 ja M4 on luvattu esitellä virallisesti syyskuun puolessavälissä, joten ehkäpä Oliveira saa oman M4:nsä vielä syksyn mittaan.

Suosittelemme

Uutta M3:a ja M4:ää vauhdittaa jo X3 ja X4 M:stä tuttu kolmilitrainen tuplaturbokuutonen, josta tulee tarjolle kaksi eri tehoversiota. 480-hevosvoimaisissa ”perusmalleissa” on vakiona traditionalistien suuresti arvostama kuusipykäläinen manuaali ja takaveto, mutta toki autoon saa myös kahdeksanvaihteisen M Steptronic -automaatin. 510 hepan huipputehon ja 650 newtonmetrin maksimiväännön tarjoavissa Competition-versioissa automaatti on aina vakiona, ja myöhemmin saataville tulee myös xDrive-neliveto ensimmäistä kertaa mallisarjan historiassa.

Sama koskee myös farmarikorista M3 Touringia, jonka luvataan saapuvan myyntiin noin kahden vuoden päästä. Ensi vuonna valikoima laajenee puolestaan avomallilla, jossa palataan jälleen perinteiseen kangaskattoon.

LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • M4

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat