Nissanin uuden urheiluauton ensimmäiset kuvat vuosivat julkisuuteen – 400Z seuraa tiiviisti konseptin jalanjäljillä

Z-kirjaimella nimetty urheiluauto on kuulunut Nissanin tarjontaan jo yli puolen vuosisadan ajan. Vuonna 1969 lanseeratun 240Z:n käynnistämiä perinteitä on viime vuosina jatkanut 370Z, ja pian vuorossa on Zetan seuraava sukupolvi.

Siitä saatiin esimakua jo viime syksynä esitellyn Z Proto -konseptin myötä. Keltainen tutkielma oli todellisuudessa vain kevyesti verhottu tuotantoauto, mikä voidaan todeta nyt nettiin putkahtaneiden tuotantoversion kuvien myötä. Niissä esiintyvät harmaa ja hopeanvärinen Zeta ovat lähes identtisiä konseptin kanssa etuvaloumpioiden oransseja kulmavaloja ja takapuskurin heijastimia lukuun ottamatta. Lisäksi ovenkahvojen muotoja on hienosäädetty luultavasti käytännöllisyyden ehdoilla. Hopeanvärisessä yksilössä on tutkielman kaltainen musta katto, joten sekin on löytänyt tiensä sarjatuotantoon.

Yksi ero konseptiin nähden on takaluukun kannen päälle lisätty pieni spoilerilippa. Se ei välttämättä sulavoita Nissanin muotoja, mutta aerodynamiikkaan spoilerilla lienee vaikutuksensa. Sisustan puolelta löytyy puolestaan täysin digitaalinen mittaristo sekä moderni tietoviihdejärjestelmä. Retrohenkistä vastapainoa saadaan klassisesta kolmipuolaisesta ratista ja kojelaudan päälle sovitetuista lisämittareista alkuperäisen 240Z:n tyyliin.

Kuvien autossa on automaattivaihteisto, jossa on seitsemän pykälää. Sen vaihtoehdoksi tarjotaan myös traditionalistien arvostamaan kuusivaihteista manuaalia. Japanilaismerkin uuden urheiluauton nimeksi tulee kaiken todennäköisyyden perusteella 400Z. Numerosarja ei viittaa enää moottorin iskutilavuuteen, koska nokalla murisee kahdella turbolla terästetty kolmilitrainen V6. Samaa myllyä hyödynnetään esimerkiksi Infiniti Q60 Red Sport 400:ssa, jonka voimavarat kirjataan noin 400 hepan ja 470 newtonmetrin lukemiin. Niinpä uuden Zetan mallimerkintä viittaisikin hevosvoimamäärään iskutilavuuden sijasta.

Suosittelemme

Auto esitellään virallisesti todennäköisesti jo lähiaikoina, mutta eurooppalaiset joutuvat nielemään karvasta kalkkia 400Z:n suhteen. Autoa ei nimittäin aiota tuoda vanhalle mantereelle täkäläisten päästömääräysten vuoksi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat