Nissan Leafin parannettu versio bongattiin latausasemalla – 60 kWh:n akkupaketilla varustettu sähköauto yltää yli 320 kilometrin toimintamatkaan

Sähköautojen pioneereihin kuuluvan Nissan Leafin toinen sukupolvi lanseerattiin viime vuonna. Edeltäjän munamaiset linjat siirrettiin museon hyllylle, ja auton design muuttui jopa yllättävän sporttiseksi. Uutta Micraa muistuttavan kuoren alla piilee kuitenkin edeltäjästä tuttu perusrakenne, koska täysin uuden pohjalevyn kehittäminen suhteellisen pienen myyntivolyymin sähköautoa varten olisi tullut liian kalliiksi.

Leafia saa tällä hetkellä 40 kWh:n akkupaketilla, jonka kapasiteetti on kasvanut 10 kilowattitunnilla edeltäjään nähden. Auton latauskapasiteettia on kuitenkin jouduttu rajoittamaan akun eliniän turvaamiseksi. Jo Leafin lanseeraushetkellä oli tiedossa, että Nissan täydentäisi mallistoa myöhemmin isommalla akulla varustetulla versiolla. Nyt tämä auto putkahti julkisuuteen sveitsiläisen latausasemavalmistajan Twitter-postauksessa ennen virallista esittelyä.

EVTEC-nimisen firman ottamasta kuvasta näkyy, kuinka 60 kilowattitunnin akkupaketilla varustettua valkoista Leafia ladataan 102 kW:n teholla. Se on noin tuplasti enemmän kuin nykyversion tapauksessa. Nykyisen Leafin huipputeho on 150 hevosvoimaa, mutta 60 kWh:n malliin tulee huhujen mukaan jopa 215-heppainen sähkömoottori isomman akun kaveriksi. Auton sisäisen laturin teho on puolestaan 11-22 kilowattia.

Teho-Leafin latauskapasiteettia ei myöskään rajoiteta nykyversion tavoin, ja auton toimintamatkaksi uumoillaan yli 320 kilometriä. Tämä yhdistettynä nopeaan latausmahdollisuuteen voi tarkoittaa hyvinkin sitä, että 60 kilowattitunnin Leaf nousee Nissanin myydyimmäksi sähköautoksi. Uusi Leaf on ehtinyt muutenkin saalistaa mukavasti ostajia ympäri maailmaa lyhyessä ajassa. USA:ssa sähköauton myynti on tosin vaihdellut suuresti eri kuukausina, mutta tämän vuoden toukokuussa Leaf teki uuden myyntiennätyksensä Atlantin toisella puolella.

Suosittelemme

Euroopassa auto on käynyt puolestaan kaupaksi tasaisen hyvin, ja tahti on jopa yllättänyt Nissanin. Valmistaja ei ole nimittäin pysynyt kysynnän perässä, ja niinpä toimitusajat ovat venähtämässä pitkiksi. Japanilaismerkki kertoi äskettäin, että vanhalla mantereella myydään uusi Leaf joka 12. minuutti.

Nissan Leaf

LähdeCarscoops

Lue lisää