Nissan laittaa Euroopassa koko katumaasturivalikoimansa uusiksi seuraavan 1,5 vuoden aikana – ensimmäisenä vuorossa on seuraavan sukupolven X-Trail

Nissanilla oli ennen muinoin Euroopassakin varsin kattava valikoima perinteisiä henkilöautoja, mutta niiden viimeiseksi mohikaaniksi on käytännössä jäänyt pikkuautoluokan Micra. Japanilaismerkin lähes koko muu mallisto koostuu erilaisista katumaastureista tai crossovereista, joiden suosituin edustaja on ollut Suomenkin myyntitilastojen piikkipaikalla pitkään viihtynyt Qashqai. Sen alapuolella on tarjottu pienempää ja sporttisempaa Jukea, kun taas X-Trail on vastannut isompaa katumaasturia tarvitsevien asiakkaiden huutoon.

Alun perin varsin radikaali Juke on juuri siirtynyt toiseen sukupolveensa, jonka pitäisi vedota entistä laajempaan ostajakuntaan. Nissanin Euroopan pomo Gianluca de Ficchy kertoi nyt Autonews Europe -julkaisulle, että uusi Qashqai ja X-Trail seuraavat pian perässä. Tämän kaiken pitäisi tapahtua seuraavien 18 kuukauden aikana, eli Nissanin koko ydinmallisto vanhalla mantereella menee uusiksi 1,5 vuoden sisällä.

Ensimmäisenä vuorossa on täysin uusi X-Trail, joka esitellään Nissania lähellä olevan sisäpiirin lähteen mukaan jo ensi vuoden alkupuoliskon aikana. Sama lähde tietää kertoa, että kolmannen sukupolven Qashqai näkee päivänvalon syyskuussa 2020. Sukupolvenvaihdos tarkoittaa myös melkoista muutosta tekniikkaan, koska kaikki dieselit korvataan bensahybrideillä. Uuden Qashqain muodoista saatiin esimakua jo maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä paljastetun IMQ-nimisen konseptin myötä, eli Nissanin bestsellerin linjoista pitäisi tulla huomattavasti nykymallia terävämmät.

X-Trailin ja Qashqain lisäksi tulossa on täyssähköinen SUV, josta etiäisenä toimi puolestaan Ariya-niminen tutkielma. Ariyan etuakselilla käytetään kahta sähkömoottoria, kun taas takana luotetaan yhden moottorin voimaan. Ariyassa hyödynnetään myös Nissanin ProPILOT 2.0 -nimistä autonomisen ajamisen avustinta, jonka pitäisi mahdollistaa itsenäinen meno valitulla kaistalla rattiin koskematta.

Suosittelemme

Japsimerkin sähköinen katumaasturi debytoi Autonews Europen lähteen mukaan joko ensi vuoden lopussa tai vuoden 2021 alkupuolella. Toisesta lähteestä on puolestaan herunut tietoja, joiden perusteella auto asemoitaisiin SUV-markkinoiden premium-kategoriaan. Tämä tarkoittaisi noin 50 000 – 70 000 euron hintalappua, eli uutuus olisi myös hintansa puolesta melko suora kilpailija esimerkiksi hiljattain paljastetulle Ford Mustang Mach E:lle. Nissanin myynnin ei pitäisi ainakaan kaatua vanhentuneisiin malleihin, koska sillä on yksi Euroopan markkinoiden tuoreimmista valikoimista jo lähitulevaisuudessa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat