Nissan julkaisi lisätietoja uudesta Qashqaista – crossoverin moottorivalikoima koostuu pelkästään hybrideistä

Suomen myydyimpien autojen joukkoon kuuluva Nissan Qashqai siirtyy pian kolmanteen sukupolveensa. Crossoverin sisustasta on jo julkaistu ennakkotietoja, ja nyt Nissan valotti uutuuden tekniikkaa.

Ainakin Euroopan markkinoilla uutta Qashqaita saa pelkästään jonkinasteisina hybrideinä. Pistokehybridiä tarjontaan ei kuitenkaan kuulu, vaan malliston erikoisuutena palvelee toimintamatkan pidentäjällä varustettu e-Power-versio. Se on lajinsa ensimmäinen Nissanilla, ja toimintaperiaate on täysin erilainen kuin ladattavissa hybrideissä. Qashqaissa nähtävässä ratkaisussa polttomoottorilla ei ole nimittäin yhteyttä vetäville pyörille, vaan se lataa sähkömoottorin akkuja.

Nissanin mukaan tällä ratkaisulla saavutetaan sähköautomainen ajokokemus sekä erittäin pieni kulutus ja päästöt. Qashqain e-Power-voimalinja on kehitetty juuri tätä autoa varten. Toimintamatkan pidentäjänä käytetään 157-hevosvoimaista 1,5-litraista bensakonetta, jossa on muuttuva puristussuhde. Etupyöriin on puolestaan yhdistetty sähkömoottori, joka tuottaa auton viralliseksi tehoksi kerrottavat 190 heppaa.

Qashqai e-Poweria saa pelkästään kaksivetoisena, mutta auton mainostetaan silti kiihtyvän hybridikilpailijoitaan nopeammin. Lisäksi range extender -polttomoottorin kierrosluvun pitäisi pysyä miellyttävän matalalla tasolla, jolloin auto ei kärsi portaattomilla CVT-automaatilla varustettujen hybridien kuminauhamaisesta voimantuotosta ja moottorin huutamisesta. Nissan on tuonut Qashqain e-Power-versioon myös Leaf-sähköautosta tutun e-Pedalin, joka mahdollistaa yhdellä polkimella ajamisen lähes jarruun koskematta.

Suosittelemme

Asiaan liittyy kuitenkin myös yksi huono uutinen. Lupaavalta kuulostava tekniikkapaketti tulee nimittäin uuteen Qashqaihin vasta vuonna 2022, joten myynnin alkuvaiheessa täytyy tyytyä muihin voimanlähteisiin. Aloitusmallina toimii 1,3-litraisen DiG-T-bensaturbon päivitetty versio, joka on yhdistetty 12 voltin mietoon hybridijärjestelmään. Se tuo kuulemma mukanaan vain 12 kilon lisäpainon, ja tehoa tässä mallissa on 140 hevosvoiman verran.

Lisäksi samasta voimanlähteestä tulee tarjolle 158-heppainen versio. Sen pariksi saa myös nelivedon ja uutta sukupolvea edustavan CVT-automaatin, joka tottelee Xtronic-nimeä. 140-hevosvoimaisen perusmallin ostajien täytyy puolestaan tyytyä etuvetoon ja kuusivaihteiseen manuaaliin. Uuden Qashqain tiiserikampanja alkaa olla jo niin pitkällä teknisine tietoineen ja virallisine naamiokuvineen, että odottelemme crossoverin virallista esittelyä jo pikapuoliin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat