Neitseellinen paloauto tarjolla – Lorinser myy alle 19 000 kilometriä ajettua G-Mersua vuodelta 1983

Vuonna 1979 markkinoille tuotu Mersun G-luokka oli alun perin tarkoitettu karuksi työjuhdaksi, vaikka autosta myöhemmin tulikin melkoinen statussymboli. G:stä oli myös paloautoksi, mutta tämän jutun yksilö ei paljon käyttöä nähnyt.

Mersuja jo vuosikymmenet rakennellut ja varustellut Lorinser kauppaa nykyään myös tähtimerkin klassikkomalleja. Virallisella Mercedes-Classic Partner -statuksella toimivan firman tämänhetkiseen valikoimaan kuuluu esimerkiksi todella vähän ajettu G-luokka vuodelta 1983. Vain 18 700 kilometrin ajomäärä selittyy sillä, että kyseessä on entinen vapaapalokunnan auto jostakin päin Saksaa.

Vaikka tässä käytössä olevat autot eivät juuri tietä näe, niitä kuitenkin liikutellaan ja huolletaan säännöllisesti seisontavaurioiden välttämiseksi. Niinpä tämänkin ex-paloauton mainostetaan olevan tekniikkansa osalta mainiossa kunnossa. Ulkoisesti aika oli kuitenkin ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, koska palomaasturi on äskettäin saanut uuden maalipinnan alkuperäisiä peltivanteita myöten.

Istuimia ja oviverhoiluja koristaa puolestaan 1970- ja 1980-luvuille tyypillinen ruutukangas. Takana ei ole kuin yksi penkki, koska loppuosa takatuhdon tilasta ja koko takaluukku on varattu tukevilla metallilevyillä vuoratulle palokunnan varusteiden säilytystilalle. Myös takaluukun kansi on muokattu palokuntaa varten, ja se aukeaa kahdessa osassa ylös- ja alaspäin. Lisäksi G:n perästä löytyy vetokoukku vapaapalokunnan letkuja varten tehdylle peräkärrylle, joka on vielä 18 vuotta vanhempi kuin itse auto.

Suosittelemme

Vähän ajetusta W460-korimallin maasturista pyydetään 55 000 euroa, mikä ei ole ihan pieni summa karusta työjuhdasta. Auto on ollut kuitenkin uutenakin varsin hintava, koska se edustaa silloisen malliston 280 GE -huippuversiota. Nokalla hyrisee siis 2,8 litran suora kuutonen, joka tuottaa vajaat 160 hevosvoimaa. Lisäksi lisävarustelistalta on ruksittu palomiesten sompailua helpottanut ohjaustehostin ja lukot sekä etu- että taka-akselille, joten matka ei ole katkennut vaikeassakaan maastossa.

LähdeLorinser

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat